Translate

İzleyiciler

17 Nisan 2016 Pazar

WordPress Versiyonu Nasıl Gizlenir?

Dünya genelinde en çok kullanılan içerik yönetim sistemlerinden olan Wordpress, açık kaynak kodlu olduğu için pek çok güvenlik açığını bulundurabilmektedir.


WordPress Versiyonu Nasıl Gizlenir?
Wordpress üzerinden işlem yapmak isteyen kişiler ilk olarak Wordpress sürümünü öğrenmek isterken bu konuda Wordpress’in açık bir şekilde sürümünün öğrenebilir durumda olması güvenlik konusunda zafiyet yaratmaktadır. Bu nedenle güvenlik önlemlerini almak isteyen kişilerin Wordpress versiyonunu gizlemesi gerekmektedir.
Wordpress versiyon gizleme sonrasında diğer kişilerin Wordpress versiyonunu öğrenmesi engellenirken bu sayede güvenlik açısından da çıta bir üste çıkartılabilir. versiyonu gizlenmesi. noktasında ise kişilerin sistem dosyalarına küçük bir kod eklemesi yeterli olacaktır.
Wordpress kurulu bir sitenin hangi versiyonunu kullandığını öğrenmek isteyenler internet sitesi açıkken ekranda bir yere sağ tık yaparak sayfa kaynağını görüntüle
demesi yeterlidir. bu konuda versiyon aşağıdaki resimde göründüğü gibi kolay bir şekilde görülebilmektedir.
Wordpress versiyonunun izlenebilmesi amacıyla kullanıcıların değişiklik yapması gereken dosya functions.php’dir. Bu dosya direk Wordpress admin paneli üzerinden düzenleyici aracılığıyla düzenlenebildiği gibi isteyen kişiler ftp programları ile isteyen kişiler de direk tarayıcı üzerinden site alanına giriş yaparak ilgili PHP dosyasını düzenleyebilir.
remove_action('wp_head' 'wp_generator') kodunun ilgili dosyanın en altına eklenmesiyle birlikte sayfayı görüntüleyen kişilerin Wordpress versiyonunu öğrenememesi sağlanmaktadır. işlemler yapıldıktan sonra kayıt işlemleri gerçekleştirilmeli ve işlerin olup olmadığı doğrulanmalıdır. 

Computer - Internet Technology Design World ------WordPress Versiyonu Nasıl Gizlenir?--------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail