Translate

İzleyiciler

27 Nisan 2016 Çarşamba

Windows Daha Hızlı Nasıl Kapatılır?

Windows 8 ile birlikte Windows kapatma menülerinde değişikliğe gidilmesi, kullanıcıların daha hızlı bir şekilde bilgisayarı kapatma formülü aramasına neden olmuştur.


Windows Daha Hızlı Nasıl Kapatılır?
Windows işletim sistemine sahip bir cihazda bilgisayarın hemen kapatılabilmesi için bazı seçenekler bulunmaktadır. Windows 8 ile birlikte kullanıcıların bilgisayarı kapatma
konusunda biraz daha farklı yollar izlemesi pek çok kişi için sorun olurken, bilgisayar kapatma paneline hemen ulaşabilmenin yolu da bulunmaktadır.
Alt + Ctrl + Del İle Kapatma
Kişilerin Windows 8 ve üzeri işletim sistemlerinde Alt + Ctrl + Del tuşlarına bastığında resimdeki gibi bir ekran açılır. Bu ekran üzerinden kişilerin oturum kapatmaktan bilgisayar kilitlemeye kadar pek çok seçeneği kullanması mümkündür. Bilgisayarı kapatmak isteyen kişiler bu ekranın sağ alt köşesinde yer alan kapatma butonuna tıklaması halinde ise bilgisayarın direk kapatılması sağlanabilir.
Alt + F4 Yöntemi ile Kapatma
Masaüstü açık konumdayken, kişilerin bilgisayarı kapatmak için Alt + F4'e basmak ile kapama seçenekleri ekrana gelecektir. Bilgisayar için kapatma seçeneklerine hemen ulaşmak isteyen kişiler bu seçeneği de değerIendirebilir.
Güç Planı ile Kapatma
Dizüstü bilgisayar kullanan kişiler özellikle bilgisayarın kapağının kapatılması halinde bilgisayarın kapanmasını sağlayabilir. Bunun için kişilerin denetim masası üstünden güç planı seçeneklerini kullanması gerekmektedir. Güç planı sayfasında solda yer alan menüden kapak kapatıldığında yapılacakları seçin seçimi yapılmalıdır. Bu seçim sonrasında ise ekranda yer alan seçeneklere göre uygun bir seçim yapılarak kolay bir şekilde bilgisayarın kapağının kapatılmasında neler yapılması gerektiği belirlenebilir.
Belirtilen seçenekler sayesinde kişiler kolay bir şekilde bilgisayarı kapatma şansına sahip olabilmektedir

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail