Translate

İzleyiciler

5 Nisan 2016 Salı

Android Telefonlarda Daha İyi Fotoğraflar Nasıl Çekilir?

Android telefonlardaki kameraların kaliteleri artsa da bazı fotoğraf tekniklerine dikkat edilmemesi halinde iyi karelerin yakalanması oldukça zordur.


Android Telefonlarda Daha İyi Fotoğraflar Nasıl Çekilir?
Android işletim sistemine sahip bir telefonu olan kişiler, hazırladığımız rehberdeki önerileri dikkate alarak daha iyi fotoğraflar çekebilir. İşte adım adım fotoğrafta yapılmaması ve yapılması gerekenler…
Flaş Kullanmayın!
Android işletim sistemlerine sahip telefonlarda flaş desteği olsa da flaşın mümkün
mertebe kullanılmaması önerilir.
Dijital Yakınlaştırmadan Kaçının!
Dijital yakınlaştırma, görüntü kalitesini düşürdüğü için olabildiğince kullanılmamalıdır. Bu nedenle yakın çekim yapılmak istendiğinde de olabildiğince çekim alanına yakınlaşılması ve zoom yapmadan çekim yapılması gerekir.
Çekim konusunda özel ayarlamalarda yeterli bilgisi olmayan kişiler olabildiğince otomatik çekimleri tercih etmeli. Fakat her zaman otomatik çekimin de iyi sonuçlar vermesi beklenmemelidir.
HDR'ı Kullanın
HDR özellikle kamera çözünürlüğü yüksek olan cihazlarda daha iyi bir sonuç elde edilmesini sağlamaktadır. Bu bakımdan HDR kullanımı çoğu fotoğraf karesini daha iyi bir hale getirir. HDR ve diğer efektler ile çekimler bu açıdan denenmelidir. Aynı şekilde filtre de bu konuda tercih edilmelidir.
Telefonlarda yapılan çekimlerde kişilerin aynı zamanda fotoğraf karesinde odak noktasını da iyi seçmesi gerekmektedir. Ön planda ve arka planda olacak nesnelerin ayarlanması ve karenin olabildiğince doğru şekilde belirlenmesi gerekir. 

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail