Translate

İzleyiciler

20 Nisan 2016 Çarşamba

Windows'ta Toplu Dosya İsmi Nasıl Değiştirilir?

Windows işletim sisteminde toplu olarak dosya ismi değiştirilebilir. İşte detaylar...


Windows'ta Toplu Dosya İsmi Nasıl Değiştirilir?
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda özellikle çoklu dosya işlemlerinde kullanıcılar için toplu dosya ismi değiştirme oldukça pratik bir yöntemdir. Bu yöntem
sayesinde tüm dosyaların isimlerini tek tek değiştirilmesi yerine toplu bir şekilde değiştirilmesi ile kısa bir şekilde işlemler tamamlanmaktadır.
Pek çok kişinin bu konuda bilgi eksikliği olması işlemlerin uzun uzun ve uğraştırıcı bir şekilde yapılmasına neden olmaktadır. Bu açıdan belirtilen yöntemi uygulamanız size pek çok konuda yarar sağlayacaktır.
Üstelik toplu dosya isim değiştirme işlemlerinin herhangi bir ek programa gerek kalmadan Windows dosya yöneticisi üzerinden yapılabilmesi de işin diğer avantajlı yanıdır. .png ve.jpg gibi dosya türlerinin yanı sıra müzik ya da video dosyaları içinde belirtilen ad değiştirme işlemleri yapılabilir.
Toplu isim değiştirme için kişilerin ilk olarak dosyaları bir klasör içerisinde açması gerekmektedir. Hangi dosyaların ismi değiştirilecekse o dosyaların seçilmesi ya da CTRL + A kombinasyonu ile tüm dosyaların seçilmesi değişiklik için yeterlidir.
Ardından herhangi bir seçili dosya üzerinde sağ tık ile menünün açılması ve ad değiştire tıklanması ile isim değişikliği için istenilen ismin girilmesi istenecektir. Bu alana girilecek isim sonrasında tüm dosyaların ismi de aynı şekilde değişecektir. Dosyaların ayrılması için ise (1) gibi sıralama yapılacaktır.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail