Translate

İzleyiciler

7 Nisan 2016 Perşembe

Windows 10'da Dosya Geçmişi'yle yedekleme!

Windows 10 ile birlikte gelen Dosya Geçmişi aracı, verilerinizi güvenle yedeklemenizi sağlıyor!

Windows 10'un Dosya Geçmişi (File History) işlevi, kişisel dosyalarınızı düzenli olarak yedeklemek için kolay bir yol sunuyor.
Dosya Geçmişi, dosyalarınızın sürümlerini harici bir sürücüde saklayabiliyor. Zaman içinde dosyalarınızın farklı sürümlerinden oluşan, dilediğinizde geri yükleme yapabileceğiniz bir kitaplığa sahip oluyorsunuz. Örneğin üzerinde çalıştığınız bir belgede bugün yaptığınız değişiklikten pişman olduysanız, onu dünkü haline getirmeniz mümkün. Bunun için Dosya Geçmişi'ni açıp dosyanızın dünkü sürümünü geri yüklemeniz yeterli oluyor.
Dosya Geçmişi, Windows 10'la ilk kez gelen yeni bir işlev değil. Ancak Dosya Geçmişi'ne Windows 10'da ulaşmanın daha kolay bir yolu var. Ayarlar uygulamasını açın ve Güncelleştirme ve Güvenlik > Yedekleme yolunu izleyin.

Bunun ardından harici diskinizi bağlayın ve "+" düğmesine tıklayarak bu sürücüyü ekleyin. Hepsi bu kadar; Dosya Geçmişi verilerinizi şu andan itibaren arşivlemeye başlayacak. Bu ekranda beliren "Dosyalarımı otomatik olarak yedekle" seçeneği, yedeklemenin otomatik olarak yapılıp yapılmayacağını seçmenize olanak tanıyor.
Windows 10'un Dosya Geçmişi, varsayılan olarak Kullanıcı klasöründeki tüm klasörleri yedekliyor. Dosya Geçmişi'ne başka klasörler eklemek veya bazılarını çıkarmak isterseniz, aynı ekrandaki "Diğer seçenekler" bağlantısına tıklayın ve açılan ekranda "Bu klasörleri yedekle" bölümüne kaydırın. Burada, listenin tepesindeki "+" düğmesine tıklayarak yeni klasörler ekleyebilir, klasörlere tıklayıp "Kaldır" düğmesine basarak klasörleri yedeklemenin dışında bırakabilirsiniz.
Dosya Geçmişi etkin olduğunda, dosyalarınızın eski sürümlerine dönmek için şık bir yola sahip olacaksınız. Dosya Gezgini'nde bir dosyaya sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Açılan pencerede "Önceki sürümler" sekmesine tıklayın. Buradan dosyanızın yedeklenmiş önceki sürümlerine ulaşabilir ve dilerseniz kolayca geri yükleyebilirsiniz.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail