Translate

İzleyiciler

7 Nisan 2016 Perşembe

Sabit Disk Daha Uzun Süre Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarlarda depo kaynağı olan sabit disklerin doğru bir şekilde kullanılması daha uzun bir süre sorunsuz bir şekilde donanımın çalışmasını sağlayacaktır.


Sabit Disk Daha Uzun Süre Nasıl Kullanılır?
Sabit disklerin ortalama 300 bin saat ömrü bulunurken, çoğu sabit disk çok daha kısa süre içerisinde kullanılmaz hale gelmektedir. Kişilerin pek çok önemli verisinin de sabit
diskte yer alması bu konuda sorun yaratırken, sabit disk için dikkat edilecek bazı noktalar sayesinde sabit diskte yaşanacak pek çok sorunu önleyebilmektedir.
Güç Kaynaklarına Dikkat!
Sabit diskler için en çok tehlikeli durum elektrik voltajının ani değişmesidir. Bu tür durumlarda hemen yanma ihtimali olan sabit diskler için güçlü bir güç kaynağı kullanılması önerilmektedir.
Ortama Dikkat!
Sabit disk için diğer önemli bir detay, bilgisayarın bulunduğu ortamdır. Özellikle nem ve rutubetin olduğu bir ortamda sadece sabit disk için değil, bilgisayarın hemen hemen tüm parçaları için ciddi bir risk oluşacaktır. Bu nedenle bilgisayarın rutubetli ortamdan uzak tutulması gerekmektedir aynı zamanda çok sıcak ortamlarda da bilgisayarın bulunmaması gerekmektedir. Bu da aşırı ısınmalara yol açacaktır.  
Pek çok uygulama sabit diskler için geliştirilse de disk birleştirme ya da bakım gibi işlemler için doğru ve güvenilir programlar kullanılmalıdır. Sabit diske aşırı yüklenmesi sıkıntı yaratabilecektir. Bu nedenle belirtilen önemli noktalara dikkat edilmesi ile sabit disk konusunda pek çok sorun önlenebilir.

Computer - Internet Technology Design World ---------Sabit Disk Daha Uzun Süre Nasıl Kullanılır?------ Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail