Translate

İzleyiciler

3 Nisan 2011 Pazar

Ameliyatsız cilt germe için altın teknoloji

Cilt yenilemede ve ameliyatsız gerginleştirmede bugüne kadar uygulanan sistemlerin faydalarını tek başına gerçekleştiren Fraksiyonel RF sistemi Intracel Türkiye’ye geldi.

Altın iğneciklerle cilde gerginlik ve toparlama sağlayan sistem; cildin görünen yüzünde de leke ve kırışıklıkları da hafifletiyor. Japon bilim insanlarının geliştirdiği bu çok yönlü sistem; belirgin ifade değişikliği olmadan genç kalmak isteyen Juliette Binoche, Ornella Muti gibi Avrupalı aktristlerin de gözdesi.

Güzellikte Japon mucizesi…

Intracel sistem çok fonksiyonlu, işlevsel ve güvenir cihazlar geliştiren Japon bilim insanlarının eseri. Sistem Tüm ününü cildin hem altına hem üstüne etki edebilen 0.8 mm -2.00 mm arasında değişen mikro altın iğneciklere borçlu. Altın, iletim kabiliyeti en yüksek metal olarak müzik ve televizyon sistemlerindeki kablolarda kullanılıyordu. Intracel de iletim sisteminde cildin altına vereceği enerjiyi en mükemmel şekilde ileten altın iğneciklere sahip.

Intracel; cilt germe gibi ağır, iyileşme süreci uzun estetik ameliyatlar için özellikle 30-55’li yaşlar arası için narkozsuz, ameliyatsız, dikişsiz işlem sonrası yürüyerek çıkıp gidebildiğiniz bir uygulama. Cildi germe ve toparlamasının yanı sıra alın, dudak üzeri ve dudak kenarlarındaki kırışıklıklarda son derece başarılı. Üstelik 7 günden itibaren gözle görülebilir bir iyileşme sağlayabiliyor.

Estetik ameliyatların sıradanlaştığı ve original hatların korunmasının işin ucunda güzellik varsa pek umursanmadığı Holywood ortamının aksine doğal güzelliğe, kendi gibi kalmaya önem veren başta Avrupalı aktristler Intracel’i kullanıyor. Kullanıcılar arasında ilerleyen yaşlarına rağmen güzelliğini gıptayla izlediğimiz Juliette Binoche, Ornella Muti de bulunuyor.

Anti aging uygulamalarda ihtiyacımız olan cilt yüzeyi ve altına aynı anda etki edebilen bu yeni sistemin kullanıcı açısından faydasını sıralarsak;

Cildin görünen yüzünde renk bozukluğu, lekeler, ince kırışıklıklar ve ölü derinin yenilenmesi gibi faydaları altın iğneciklerin cildin altına inerken yarattığı mikro hasarla sağlıyor. Cilt burada hemen kendini iyileştirme sürecine giriyor ve görünen yüzeyi onarmaya başlıyor.

Cilt dokusunun altındaki kollajen lifleri uyarıyor ve yenilenmelerini sağlıyor. Cildin altında kontrollü hasar yaratarak kollajeni yenileyen tüm sistemler lifleri uyarmak için çeşitli cihazlarla cildin üzerinden cildin altına bir enerji akımı verirler. Intracel’in iki farkı var; hem mikro iğneciklerle cildin yüzeyinden değil 2 mm’ye kadar içine girerek enerji verdiği için hedef liflere daha yakın çalışıyor. İğnecikler altın olduğu için enerji iletimini mükemmel sağlıyor.

‘Yüzüm mü yanacak’ korkusuna son. Cildin alt dokusunu uyararak yenilenmesini (kollajen üretiminin hızlanmasını) amaçlayan sistemler cildin üzerinden cildin içine doğu enerji verirler. Bu da her ne kadar mükemmel soğutma sistemleri de olsa ciltte yanma hissi ya da en azından yanabilecek korkusu oluşturur. Bu hissin oluşmaması için dereceyi düşük tutarsanız bu defa da istenen doku yenilenmesi sağlanamaz. Intracel cildin içinden enerji verdiği için üst yüzeyde hissedeceğiniz yanma hissini minimum hissedersiniz. Bu da sisteme daha konforlu çalışıp daha fazla etki yaratma olanağı sağlamış olur.

Zamandan da tasarruf.. Intracel ikili faydasından dolayı hem seans süresini kısaltır hem de çift etkisinden dolayı gözle görülen ve zamanla ortaya çıkan faydalara erişmenizi sağlar.

RÖPORTAJ: Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran

Sistemin Türkiye’deki uygulayıcılarından Prof. Dr. Cihat Nazmi Baran sorularımızı yanıtladı.

-Intracel’de bir iğne kullanımı söz konusu. Zaten plastik cerrahiden ve iğneden korkan kişiler bu tür cihazlara başvuruyor. Bu bir tezat değil mi?

Hayır olduğunu düşünmüyorum. Uygulama yaptıranlar bu mikro iğneleri hem göremezler hemde uygulama esnasında hissetmeleri çok düşük ihtimal.

-Uygulama öncesi herhangi bir anestezi işlemi yapılıyor mu?

Uygulamadan 20 dakika evvel lokal anestezi kremi sürülmesi yeterlidir. Başka bir anestezi işlemine gerek yoktur.

-Cildin altına mikro boyutta da olsa iğnelerin gireceğinden bahsediyoruz. Bu cildi delip kanama, morarma oluşturmuyor mu?

Bahsettiğimiz iğneler mikro boyutlarda olup 0.5 ile 2 mm derinliğe kadar inmektedir. Yani hedefimiz dermis tabakasıdır. Uygulama esnasında uygulanılan kişi genellikle hiç bir rahatsızlık duymaz. Yüzeyel ve hafif bir kanama oluşabilir. Bu son derece normal olup hemen durur. Hiçbir şekilde kabuklanma veya iz oluşmaz ayrıca pigmentasyon gibi herhangi bir riski yoktur.

-Intracel’den hangi konularda, hangi yaşlardan itibaren yararlanabiliriz?

Problem türüne göre her yaştan insana uygulama yapılabilir. İlerlemiş yaşlarda olan hastalarda da son derece önemli sonuçlar alınmaktadır. Genel olarak iki grup insanda yoğunlaşma olduğunu görüyoruz 35-45 yaş arası daha çok lekeler, lifting, akne izleri gibi uygulamalarda yoğunlaşma, 45 + Yaş grubunda ise bunlara ilaveten, kırışıklıklar ve genel anti-aging uygulaması. Ama unutulmamalıdır ki Intracel damarsal lezyonlar, hiperhidroz (aşırı terleme), çatlaklar ve skarlar gibi spesifik problemlerde de son derece başarılıdır.

-Uygulamanın kullanıcı için sağladığı konfor nedir?

Kullanıcı açısından son derece pratik bir uygulamadır. Lokal anestezik kremi sürüp bekletildikten sonra Intracel işlemi 20-25 dakika kadar sürmektedir. Komplikasyon riski yoktur. 3-4 saat içinde oluşan eritem (kızarıklık) büyük ölçüde hafifler. Sonuçlar 3-4 gün içinde cilt doku kalitesinin artmasıyla başlar ve ilk hafta sonundan itibaren belirginleşmeye başlar. En iyi sonuçlara 30-45 gün içinde ulaşılır.
-Intracel diğer sistemlerle uyumlu mu, yani kombine tedavi yapabiliyor musunuz, ne tür kombine tedavilerde Intracel’i kullanıyorsunuz?

Intracel ile kombine tedaviler yapılabilir. Başka sistem veya yöntemlerle uyumlu olarak kullanılabilir. İster NAR (non-ablatif rejüvenasyon) (Antilax, Smoothcool vs.) sistemleri, İster Fraksiyonel Lazerler, ister Botox, dolgu, PRP gibi diğer invasive yöntemlerle birleştirilebilir. Intracel ile birlikte ihtiyaca göre özellikle botox, dolgu veya PRP uygulamaları birleştiriyorum. Intracel ile Botox’un kullanılmasında hiç bir sakınca yoktur. Dolgu kullanılacaksa o zaman önce Intracel ile yapılacak uygulamaların tamamlanmasını bekleyip sonra dolgu işlemini yapıyorum. PRP kombinasyonu için iki seçeneğimiz var. Eğer enjeksiyon yöntemiyle yapıyorsak önce PRP ve hemen sonrasında Intracel uygulaması. Eğer krem formatında ise önce Intracel hemen sonrasında PRP kremini sürüyorum.

-Bu uygulamayı sadece doktorlar mı yapabiliyor, neden?

Medikal CE‘ye sahip bir sistem olan Intracel yalnızca doktorlar tarafından kullanılmaktadır.

Bilgi için: www.yeditepehastanesi.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail