Translate

İzleyiciler

17 Nisan 2011 Pazar

Chrome ile bomba gibi Gmail!

Gmail için 6 pratik Chrome eklentisi!

Chrome kullanıyor ve e-posta için Gmail'den vaz geçemiyorsunuz. Öyleyse bu eklentiler sizin için...

Gmail'in kullanımı oldukça basit, ara yüzü hızlı ve işlevsel. Bu sayede ayrı bir e-posta istemci yazılımı kullanmaya çoğumuz ihtiyaç duymuyor. Ancak bu Gmail'in kusursuz olduğu anlamına da gelmiyor. Gmail için sayısız Chrome eklentisi mevcut, ancak bu eklentilerin hepsi ilgi çekici değil. En pratik Gmail eklentilerini sizler için seçtik.


Google Mail Checker ve Mail Checker Plus

Tarayıcınızda Gmail sekmesi etkin değilken yeni bir e-posta geldiğinde haberiniz olsun istiyorsanız, Google Mail Checker veya Mail Checker Plus sayesinde yeni e-postanız olduğunda bunu bir simgeyle görebilirsiniz. Mail Checker Plus'da açılır pencereli uyarı, sesli uyarı ve e-posta ön izleme gibi ek özellikler de bulunuyor.


Social Gmail

İsmi sosyal işlevleri akla getirse de, eklentinin asıl görevi e-postaların yanında gönderenlerin profil resmini göstermek. Resimler oldukça küçük görünse de eklenti sayesinde Gmail'inizi özelleştirebilir, ona renkli bir görünüm katabilirsiniz.

Better Gmail

Gmail ara yüzü temiz ve basit olsa da bazı gereksiz öğeler hala mevcut. Better Gmail ile reklamları, diğer Gmail hizmetleri, web araması gibi dikkat çeken ara yüz öğelerini ortadan kaldırabilirsiniz.
Better Gmail, ek dosyalara özel simgeler (örneğin PDF dosyaları için Adobe PDF simgesi) ve yeni e-postalar için masaüstü uyarıları da gösterebiliyor.


Minimalist

Minimalist de, Better Gmail gibi Gmail ara yüzünde bulunmasını istemediğiniz öğeleri kaldırmanıza yardımcı oluyor. Ancak Minimalist, işlevleri ayrıntılı bir şekilde düzenleyebileceğiniz daha karmaşık bir eklenti ve size ara yüz üzerinde daha çok kontrol sağlıyor.

ActiveInbox
ActiveInbox, e-postalarınızı organize etmenize yardımcı oluyor. Eklenti ile e-postalarınızı proje ve görev kategorilerine atayabiliyorsunuz. Bunun için yan çubuğu veya her e-postanın yanında bulunan düğmeyi kullanabilirsiniz.
Eğer e-posta organizasyonu sizin için önemliyse ActiveInbox'u denemenizi öneriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail