Translate

İzleyiciler

30 Nisan 2011 Cumartesi

Mısır’a casusluk yazılımı

Guardian’ın ele geçirdiği belgeler, İngiliz şirketi Gamma Internationa’nın ürettiği Finfisher programının, Mısır hükümetine bağlı çalışan casuslara aktivistleri denetleme ve internet sitelerini sansürleme imkanı verdiğini ortaya çıkardı.

Belgelere göre, Gamma Internationa’nın Mısır’a satmayı teklif ettiği program, bilgisayarlara, e-mail hesaplarına ve Skype gibi sosyal iletişim programlarına girebiliyor ve yabancı sistemlerin uzaktan kontrol edilebilmesini sağlıyor.


İki Mısırlı insan hakları aktivisti tarafından, devrik lider Hüsnü Mübarek rejiminin Devlet Güvenlik Soruşturmaları Kurumu’nun (SSI) merkezinde geçen ay ele geçirdiği İngilizce olarak hazırlanmış belgelerin birinde, SSI’a “FinSpy” programının satılması ve eğitiminin verilmesi için teklif götürülüyor. 287 bin euro karşılığında verilen teklif 29 Haziran 2010 tarihine ait.

Arapça hazırlanan diğer belgelerde, SSI’ın söz konusu programın deneme sürümünü kullandığı ve Hotmail, Gmail, Yahoo hesaplarına başarıyla girdiği gibi bilgisayar sistemlerini de kontrol edebildiği belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail