Translate

İzleyiciler

30 Nisan 2011 Cumartesi

Arabanız için 5 ilginç iPhone uygulaması



İPhone'nunuz varsa yolculuk daha kolay...

Telefona yükleyeceğiniz birkaç uygulamayla gideceğiniz yere kestirmeden nasıl ulaşacağınızı, en yakın benzin istasyonunun nerede olduğunu, hatta radar noktalarını öğrenebilirsiniz.


Zaman değiştikçe cep telefonları da küçüldü, daha fazla özellikler yüklendi ve hatta daha da renklendi. Günümüzde, teknoloji hayal gücünün ötesine geçti. Akıllı telefonlar ortaya çıktı. Bu telefonların akıl almaz uygulamaları da bizleri şaşırtmaya devam ediyor. HowStuffWorks adlı internet sitesi, aracınız için iPhone'dan ücretli ya da ücretsiz uygulamaları tespit etmiş. Eğlenmek, dinlenmek ve stres atmak istiyorsanız şu programlara bir göz atmanızda yarar var. Tabii uygulamaların bazıları Türkiye'de yok, ama en kısa zamanda gelmesini ümit ediyoruz.
1. Dynolicious: Sadece 12,99 dolara satın alabileceğiniz bu uygulama ile arabanızın hızını, 100 km'ye ne kadar sürede ulaştığını, kaç beygir motor gücü olduğunu öğrenebilirsiniz.
2. TripAlyzer: Artık daha fazla araç, yakıt verimliliğinden ortalama hızına kadar her şeyi ölçen veri cihazlarıyla donatılmış olarak geliyor. Eğer aracınızda bu özellikler yoksa, korkmayın. Surich Teknolojileri tarafından geliştirilen TripAlyzer, iPhone kullanıcılarına A noktasından B noktasına ulaşabileceğiniz, mümkün olan en kestirme yolu söylüyor. TripAlyzer, sadece 5,99 dolar. Bir kez telefona yüklendiğinde, iPhone kullanıcıları tüm araç bilgilerini girip kaydedebilir ve aracınızın sürüş alışkanlıklarını izlemeye başlayabilirsiniz. Program ayrıca kullanıcılara daha tasarruflu araç kullanmanın yollarını sunuyor.
3. Trapster: iPhone'unuz varsa, kırmızı ışıktan, radardan ve trafik cezalarından korkmayın. Trapster ile hız tuzağı, radar, polis bekleme noktaları, hız kameraları için bölgenizi tarayabilirsiniz. Sistem, iPhone'un WiFi mevkii yeteneğini kullanarak harita üzerindeki noktaları gösteriyor. Kullanıcı, seyahati boyunca Trapster'ın veri tabanına radar noktalarını giriyor. Sistem, hız tuzaklarına ya da radar noktalarına yaklaşınca sesli uyarı veriyor. Dünya çapında 330 binden fazla kullanıcıya sahip uygulama, üstelik ücretsiz.
4. iGasUp: iPhone kullanıcılarının sadece 2,99 dolar ödeyerek sahip oldukları uygulamayla benzin istasyonlarının yerlerini ve yakıt fiyatlarını parmağınızla dokunarak güncelleyebilirsiniz.
5. Carticipate: iPhone kullanıcılarına özel bir uygulama ile otostop çekenler vasıta bulma derdinden kurtulacaklar. Uygulamayı iPhone'larına yükleyenlerin gidecekleri güzergahı kaydetmeleri gerekiyor. Aracın, ön camına yerleştirilen iPhone, gidilen yol ve güzergah bilgilerini bir ortak paylaşım ağına gönderiyor. "Buluşma noktaları" olarak adlandırılan yerlerden geçerken aynı güzergaha giden kişileri sistem otomatik olarak uyarıyor. iPhone'u olmayan yolcular ise Avego'nun web sitesine bakarak güzergahları üzerinde seyreden araç sahiplerine ulaşabiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail