Translate

İzleyiciler

17 Nisan 2011 Pazar

Oyuncak attan doğan dev!

Oyuncak at üretiyordu, oyun devi oldu!

Bir zamanlar oyuncak atlar üretiyordu; bugün oyun dünyasının dev isimlerinden biri... İşte o şirket.


Dünyadaki oyun firmalarının tümü aslında ticari hayatlarına bu işi yaparak başlamış değiller. Örneğin, dünyaca ünlü oyunlar yapan Namco'nun bu konuda ilginç bir hikayesi bulunuyor.

1955 yılında Japon iş adamı Masaya Nakamura tarafından kurulan Nakamura Manufacturing Ltd., büyük mağazaların çatılarına çocukların oynayabilmeleri için sallanan atlar yapıyordu. İlk olarak Yokohoma'daki binanın çatısına iki adet sallanan at yerleştiren şirket, 1959 yılında Tokyo'daki büyük bir mağazanın çatısına minyatür tren yolu yerleştirerek o zamanlar dikkatleri üzerine çekti.
Kendi eşyalarını da üretmek için 1966'da fabrikasını kuran şirket aynı yıl Walt Disney'le büyük bir anlaşma yaparak turnayı gözünden vurdu. İşin ilginç yanı, Walt Disney o zamanlar da Nintendo'nun oyun piyasasına girmesine ön ayak olmuştu. 1970 yılında ilk oyununu piyasaya süren şirket, adını da Namco (Nakamura Manufacturing Co. Ltd.) olarak değiştirdi. Daha sonra hızla büyüyen şirket Pac-Man ve Tekken gibi oyun severlerin başından kalkamadıkları efsane oyunlara imza attı.
Halen hayatta olan Masaya Nakamura, endüstriye yaptığı katkılarından dolayı da Japon hükümetinden birçok ödül aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail