Translate

İzleyiciler

30 Nisan 2011 Cumartesi

Firefox ile küçük resimleri hızlı büyütmek; İndirin!

İnternetteki minik resimlerle boğuşmaktan bıkanlara: Çözüm yine Firefox'ta...

İnternet sitelerindeki küçük olarak yayınlanan resimlerin büyük hallerini daha hızlı bir şekilde görmek ister miydiniz? Eğer internet üzerinde resim araması yapıyor veya sık sık fotoğraf galerilerini geziyorsanız eminiz ki böyle bir özellik çok işinize yarardı. Facebook'taki fotoğraf galerini gezerken de böyle bir özellik işinize yarayabilir... İşte sizin için küçük fotoğrafların büyük hallerini en pratik şekilde görüntülemenize ve yüksek çözünülürlükte indirmenize yardımcı olacak en iyi Firefox eklentileri...
Cool Previews

Bu gelişmiş Firefox eklentisi hem bir sayfadaki resimlerin büyük hallerini hızlı görmek için, hem de sayfadaki bağlantıların hızlıca ön izlemesini yapmaya yarıyor. Bağlantıyı pratik bir şekilde e-posta ile gönderme imkanı da sunan bu eklenti, ön izlemeleri ne şekilde kullanmak istediğinizi ayarlayabileceğiniz çok sayıda seçenek de sunuyor.

Hatta eğer Cooliris eklentisi ile birlikte kullanırsanız, Google Images'daki resimleri sonsuz üç boyutlu bir duvar üzerinde de oldukça etkileyici bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Facebook PhotoZoom
Son zamanlarda fotoğraf paylaşmanın en popüler yollarından biri haline gelen Facebook'un galeri yapısından memnun değilseniz işte aradığınız eklenti. Facebook PhotoZoom sayesinde Facebook fotoğraf albümlerinde yer alan fotoğrafları üzerlerine tıklamadan kolayca büyütebilirsiz. Bir anlamda bir Facebook fotoğraf büyüteci olarak da düşünebileceğiniz bu eklenti, diğer detaylarla uğraşmadan sadece Facebook fotoğraflarını pratik bir şekilde büyük halleriyle görmek isteyenler için ideal.
Thumbnail Zoom
Bu son derece başarılı eklenti pek çok sitedeki küçük resimlerin büyük hallerini sadece fareyi üzerine götürerek görmenizi sağlıyor. Facebook, Twitter, Google Picasa, DeviantART, PhotoBucket, Flickr, LinkedIn, Wikipedia, YouTube ve Google Images gibi resim konusunda en sık tercih edilen sitelerden bazılarını destekleyen Thumbnail Zoom ayrıca araç çubuğundaki simgesi sayesinde farklı özellikler de sunuyor. Bu simgeden Thumbnail Zoom'u kullanmak istediğiniz ve istemediğiniz siteleri belirleyebileceğiniz gibi, fareyi fotoğrafın üzerinde ne kadar beklettiğinizde büyük halinin açılmasını istediğinizi tanımlayabiliyorsunuz. Bu simge aynı zamanda fotoğrafa tıklamadan büyük halini bilgisayarınıza indirmek için bir kısa yol görevi de görüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail