Translate

İzleyiciler

15 Nisan 2011 Cuma

Türkiye'nin Google'da en çok aradığı kelimeler

Google'ın raporunda Türkiye'nin Google'da en çok aradığı kelimeler, yükselen anahtar kelimeler görünüyor.

Ülkemizde 18'nci yaşını kutlayan internet hayatımıza girdiğinden beri birçok alışkanlığımız değişti ve değişmeye devam ediyor. Artık okul çağındaki gençler ödevlerini kütüphanelerde, ansiklopedi sayfaları karıştırarak yapmıyor; bunun yerine evinin rahatlığında, bilgisayarının başında Google ya da Wikipedia'ya girip dünyanın en büyük bilgi havuzunda en küçük ayrıntısına kadar istediği bilgiye erişiyor. Hatta bu gençlerin "bazısı" bırakın bu gördüklerini yazmayı, ekranının başından "kopyala - yapıştır" yapabiliyor.
Bilgiye ulaşmanın en kısa yolu olan internet adeta bir bilgi okyanusu haline geldi. Bu okyanusta bize rehberlik eden ise arama motorları. Dünya arama motoru piyasasında %67 lik Pazar payı ile lider konumda olan Google ülkemizde %98'lik bir pay ile rakipsiz konumda. Google Arama Trendleri "Türkiye internette ne arıyor?" sorusuna cevap veriyor.İnternette ziyaret edilecek sitenin adresini tarayıcıya direkt yazmak yerine bunu Google'da aratıp o siteye bağlanma alışkanlığının Türk internet kullanıcıları arasında çok yaygın olduğu görünüyor.
Daha önceleri d benzer listeleri elbet görmüşsünüzdür. Aramalarda "ortaya karışık" mantığı yapılamadığı için pek çok web sitesi ya da anahtar kelime 1 birim aranmış gibi görünmesine rağmen, yazım yanlışlıklarındaki kombinasyonlar birleştirildiğinde bu 1 birim arama aslında 3 birim oluyor. Zaten aşağıda görebileceğiniz listede de en dikkatimizi çeken arama "fecabook" oldu.
Türkiye'de son 30 gün içinde en çok arananlar
1. facebook
2. face
3. youtube
4. mynet
5. sahibinden
6. oyun
7. milliyet
8. e okul
9. hotmail
10. haber
Son 30 günün yükselen aramaları ve artış oranları
1. ibrahim tatlıses öldü Büyük Çıkış
2. sefa doğanay +% 600
3. ibrahim tatlıses +% 550
4. chp +% 180
5. e okul +% 140
6. e-okul +% 130
7. ygs puan hesaplama +% 120
8. eokul +% 110
9. galatasaray +% 70
10. fecabook +% 50
Geçtiğimiz 30 gün içindeki en önemli gündem maddelerinden olan İbrahim Tatlıses Suikasti Google'da da yükselen aramalarda 1 numarada görünüyor. Google arama teknolojisini her geçen gün geliştirirken "leb demeden Çorum" diyebilecek mi bunu zaman gösterecek. Bizler internette daha çok vakit geçirdikçe arama motorlarının önemi de artmaya devam edecek görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail