Translate

İzleyiciler

27 Nisan 2011 Çarşamba

Şifre güvenliği araştırması ve gerçekler...

Şifre güvenliği araştırması ve gerçekler...

Güvenliğin ilk adımı olması gereken şifreler konusunda bakın aslında ne kadar cahilmişiz...


Her dört kullanıcıdan üçü, şifrelerinde kişisel bilgilerini kullandığını itiraf ediyor.
Güvenlik yazılımı firması Check Point'in yaptığı bir araştırma, kullanıcıların yüzde 26'sının, e-posta, internet bankacılığı ve sosyal paylaşım sitelerinde aynı şifreyi kullandığını ortaya çıkardı. Kullanıcıların yüzde 8'inin ise, internet üzerinde yayınlanan "güvenli" şifre listelerinden seçtikleri bir şifreyi kullandığını ortaya koydu.
Araştırmaya göre, kullanıcıların yüzde 22'sinin sosyal paylaşım sitelerindeki hesapları ve yine yüzde 22'sinin e-posta hesapları da en az bir kez hacklenmişti.

Şirket yetkililerinden Bari Abdul, kullanıcıların özellikle internet üzerinde alışveriş ve bankacılık gibi işlemlerinde kullandıkları şifrelerin önemi hakkında bilinçli olmaları gerektiğini, zira saldırganların bu şifreleri ve bilgileri ele geçirmek için günden güne daha gelişmiş saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Nasıl bir şifre kullanmalı?

Saldırganlar özellikle maddi kazanç sağlayabilecekleri önemli hesapları hedef alıyor ve şifreler bu hesapların ilk savunma hattını teşkil ediyor. Bu sebeple kullanıcıların, bu gibi önemli hesaplarının her biri için ayrı ve özgün şifreler kullanmaları gerekmekte.
Şirkete göre, kullanıcılar şifre güvenlikleri için en az 8 veya 10 karakterlik şifreleri tercih etmeli ve kişisel bilgiler, aile bireylerinin isimleri, doğum tarihleri, telefon numaraları, adresler gibi verileri kullanmadan rakam ve harf kombinasyonları içeren şifreleri kullanmalılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail