Translate

İzleyiciler

14 Nisan 2011 Perşembe

PC'nizi bu 5 pratik ipucuyla temizleyin!

İyice yavaşlayan PC'nizi eski günlerine döndürmek için yapmanız gereken ilk 5 şey burada...


Disk Temizleme Aracı gereksiz dosyaları silmenize yardımcı olacaktır

PC'ler, verimliliğimizin en önemli parçalarından biri. Ancak zamanla şişen işletim sisteminiz, PC'nizin de giderek yavaşlamasına yol açabiliyor. İşte bilgisayarınızı temiz ve düzenli tutmaya yönelik bazı ipuçları!

1. Kaldırın: Gereksiz ve artık kullanmadığınız programları kaldırın. Bu programlar sabit diskinizde yer kaplar, bellekte yüklü kalabilir ve sistem kaynaklarını tüketmenin yanında güncellemediğinizde güvenlik riski de taşırlar. Bazı yazılımlar başlat menüsünde kaldırma seçeneğine sahipler. Başlamak için en iyi yer ise Denetim Masası'ndaki Programlar ve Özellikler seçeneği.

2. Silin: Kullanmadığınız, eski ve birbirinin aynı olan dosyaları, e-postaları, e-posta adreslerini, yer imlerini ve favorileri silin. Çok sayıda dosya arasında arama yapmak daha uzun sürer. Windows'da bulunan Disk Temizleme Aracı, sabit diskinizdeki gereksiz dosyaları silmenize yardımcı olacaktır.





3. Temizleyin: Kullanmadığınız programları kaldırdıktan sonra kayıt defterinin de temizlediğinizden emin olun. Geçersiz ve tarihi geçmiş kayıt defteri ayarları bilgisayarınızın açılış süresini uzatabilir ve donmalara yol açabilir. Ancak kayıt defteriyle çalışırken yanlış bir şey yapmak yıkıcı sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle System Mechanic gibi üçüncü parti bir yazılım kullanmanızı öneriyoruz.

4. Organize edin:
Gereksiz programları kaldırdıktan, işe yaramayan dosyaları sildikten ve kayıt defterini temizledikten sonra sıra geri kalan dosyalarınızı düzenlemeye geliyor. Mantıklı dosya isimleri kullanarak onları anlaması kolay isimlere sahip klasörlere yerleştirin. Dosyalarınızı tarihe göre, müşteriye göre veya projenize göre gruplandırabilirsiniz.

5. Kişiselleştirin: Bilgisayarınızı kişiselleştirin. Bu daha düzenli olmanıza ve dosyalarınızın yerini hatırlamanıza yardımcı olacaktır. Denetim masası başlamak için en iyi yer olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail