Translate

İzleyiciler

4 Nisan 2011 Pazartesi

Kaspersky Lab'den Helyum Bilişim'e yönelik iddia

Kaspersky Lab, Helyum Bilişim'in, kendilerine yüklü miktarda borcu bulunduğunu ve bu borcu kapatmadan başka bir anti-virüs şirketi ile yeni bir anlaşma imzaladığını iddia etti.



Kaspersky Lab'den, son birkaç yıldır Türkiye distribütörlüğünü yürüten Helyum Bilişim'in, başka bir anti-virüs şirketiyle ortaklık içerisine girdiğini duyurması üzerine, mevcut duruma ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, bu ortaklık ile Helyum Bilişim'in, Kaspersky Lab ile anlaşmasının maddelerini ihlal ettiği belirtilerek, ''Helyum Bilişim'in Kaspersky Lab'e çok yüklü miktarda borcu vardır ve firma bir başka anti-virüs şirketi ile Kaspersky Lab'e olan borcunu kapatmadan yeni bir anlaşma imzalamıştır. Kaspersky Lab'in durumu çözmek için sarfettigi üstün gayretlere rağmen, bu çabalar Helyum Bilişim tarafından açık bir şekilde reddedilmiş veya yok sayılmıştır'' denildi.

Kaspersky Lab'in konuyla ilgili hukuksal yolları incelediğine işaret edilen açıklamada, borçlar da dahil olmak üzere, Helyum Bilişim'in Kaspersky Lab ile yapmış olduğu anlaşma maddeleri dahilindeki bütün zorunluluklarını yerine getirmesi için gerekli her türlü adımın atılacağı belirtildi.

İş ortakları ve kullanıcılarıyla iletişim için SMS hizmetleri kullanılmadığının altı çizilen açıklamada, kullanıcı ve ortaklara gönderilebilecek Kaspersky Lab kaynaklı gözüken SMS mesajlarının düzmece ve kanuna aykırı olduğu ifade edildi.

Kaspersky Lab Gelişen Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Garry Kondakov, ''Kaspersky Lab Türkiye ofisi bölgedeki faaliyetlerine devam etmektedir. Kaspersky Lab olarak; sipariş, teknik destek veya diğer konularla ilgili olarak iş ortaklarımız ve müşterilerimizle ilgili bütün sorumluluklarımızı, zorunluluklarımızı ve anlaşmalarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail