Translate

İzleyiciler

18 Kasım 2010 Perşembe

İşte akıllı yara bandı!

Bilim insanları yeni bir yara bandı geliştirdi. Eğer plasterin üzerine yapıştırıldığı yara iyileşmiyorsa yarabandı mor rengini alıyor.
Vücutta oluşan küçük yaralar birkaç günde iyileşiyor. Oysa derin yaraların iyileşmesi daha uzun sürüyor. Yara bantı yapıştırılan derin yaralarda yaranın iltihap kapıp kapmadığını anlamak için plasteri çıkarıp bakmak gerekiyor.

Oysa Almanya'daki Fraunhofer araştırma kliniğinde geliştirilen bu yara bantıyla buna hiç gerek kalmıyor. Yara iyileşme sürecindeyse, bir enfeksiyon oluşmadıysa bandın rengi değişmiyor. Ama yara iyileşmiyorsa ve enfeksiyon söz konusu ise bant renk değiştiriyor ve mora dönüşüyor.
Müthiş buluş en çok doktorların işini kolaylaştıracak. Özellikle büyük yaralarda doktorun yaralı bölgeyi takip etmesini kolaylaştıracak.
Yarabantını geliştiren ekipten Dr. Sabine Trupp, sağlıklı cildin pH değerinin 5.5 olduğunu hatırlatarak "Yarabantı yaralı cildin pH değerinin 6.5 ile 8.5 seviyesine yaklaştığını yani enfeksiyon olduğunu renk değiştirerek haber veriyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail