Translate

İzleyiciler

2 Kasım 2010 Salı

Zararlı yazılımlara karşı 7 ücretsiz site

PC'nizdeki vürüsleri yok etmek için illa yazılım kurmanıza gerek yok: İşte bu işin 7 kısa yolu...

Bilgisayarınızı tek bir anti-virüs uygulamasıyla değil, çok daha fazlasıyla taramak ve emin olmak için kullanabileceğiniz online hizmetler var.
Bu hizmetler tek başlarına yeterli olmamalarına karşın, kurulu anti-virüsün bulamadığı zararlıları bulabiliyorlar. İşte güvenebileceğiniz online güvenlik siteleri...
BitDefender QuickScan
Bu ücretsiz anti-virüs tarayıcıyı kullanmak için bir eklenti kurmanız gerekiyor.
Çok kısa sürede sisteminiz taranıyor ve zararlı yazılımlar, virüsler, trojanler ortaya çıkıyor. Bütün sabit diski taramasa da hızlı tarama özelliği aktif zararlıları tespit ediyor.
Bağlantı: BitDefender QuickScan


Panda ActiveScan
Sadece Internet Explorer ve Firefox altında çalışan Panta ActiveScan, Chrome altında da IE Tab eklentisi ile uyumlu olarak çalışabiliyor.
Hızlı tarama veya tam tarama özellikleri sunan bu uygulama da Firefox'ta bir eklenti ve IE'de ActiveX kontrol uygulaması kurmayı gerektiriyor.
Bağlantı: Panda ActiveScan


TrendMicro Housecall
Housecall uygulaması bütün internet tarayıcılardan erişebileceğiniz, küçük bir exe dosyası ile çalışıyor.
32 ve 64 bit sürümleri olan bu uygulama gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra sisteminizi online olarak tarıyor ve ne vari ne yoksa ortaya seriyor.
Bağlantı: TrendMicro Housecall


F-Secure Online Scanner
Java kullanan F-Secure Online Scanner herhangibir internet tarayıcıda çalışıyor.
Java uygulamasına gerekli izinleri verdikten sonra hızlı tarama, tam tarama veya özel tarama arasında seçim yapabiliyorsunuz. Güncellemeleri yaptıktan sonra sisteminizde sorun olup olmadığını kontrol ediyor.
Bağlantı: F-Secure Online Scanner


VirScan
VirScan hizmeti bütün sisteminizi değil, tek bir dosyayı tarayıp kontrol etmeye yarıyor.
20MB'a kadar bir dosyayı sunucuya yüklediğinizde 30 farklı anti-virüs veritabanı üzerinden kontrol yapılıyor. ZIP ve RAR dosyalarını da 20 dosyaya kadar barındıracak şekilde yükleyebiliyorsunuz.
Bağlantı: VirScan


VirusTotal
Dosya yükleme ya da url üzerinden bir dosyayı kontrol etme imkanu sunan bu uygulama son derece kullanışlı.
20 MB'a kadar dosya boyutu limitiyle scan@virustotal.com'a e-posta atmak da mümkün. Sonrasında sonuçlar size e-posta yoluyla geri iletilir. Virustotal'ın veritabanları da oldukça çeşitli ve zengin.
Bağlantı: VirusTotal


Jotti
Virscan ve Virustotal gibi çalışan Jotti de 20MB kısıtlamaya sahip. Dosyayı seçin, yükleyin ve bırakın Jotti de internet üzerinden derlediği virüs veritabanlarını kullanarak sisteminizi tarasın.
Bağlantı: Jotti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail