Translate

İzleyiciler

18 Kasım 2010 Perşembe

Gece gizli saklı kalmıyor!

Geceleri bile doğayla iç içe olmaya devam etmek isteyenler için şeffaf çadırlar tasarlandı.

Kamp yapmayı seven ve geceleri çadırlarındayken bile doğayla iç içe olmaya devam etmek isteyenler için şeffaf çadırlar tasarlandı.
Her ne kadar iç dekorasyonuyla doğa temasından uzaklaşılmış olsa da tabiatı ve konforu aynı anda isteyenler için bu yeni çadırlar birebir.

İçinde giysi dolapları, raflar, elektrik, çift kişilik yatakla sıradan bir çadırdan ziyade otel odasını andıran, ama şeffaflığıyla doğayla kampçının arasındaki engelleri yıkan baloncuk görünümlü çadırlar, müşterilerini bekliyor.
Bu yıl kullanıma açılan çadırlar, Fransa'da geceliği yaklaşık 930 Türk Lirası'na kiralanabiliyor.
Fransız tasarımcı Pierre Stephane Dumas, 'BubbleTree' adlı çadırlar için "Gece yıldızlarla dolu bir gökyüzünün altında uyumak ya da güneşin doğuşunu izlemek çok fazla insanın yapamadığı bir şey. Normal bir çadırda ya da karavanda bunları kaçırabilirsiniz. Bu nedenle bu değişik çadırları tasarladım. Çadırlar, bir yatak odası rahatlığında yıldızların altında uyuma imkanı sunuyor" diyor.
İki kişilik çadırlar, küçük bir çocuk odası olacak şekilde dönüştürülebiliyor. Çadırların sunduğu 360 derece doğa manzarası, birçok otel odasının sahip olamadığı bir nitelik.
Dumas, daha fazla mahremiyet isteyen müşterileri de unutmayarak, onlar için 'koza' versiyonunu yaratmış.
Bu versiyonun etrafı kapalı ve sadece gökyüzüne bakan kısım açık. Böylece çadırda kalanlar dışarıdan görülemiyor.
Bir başka tasarım ise bir odadan ziyade villayı andırıyor ve banyo ya da küçük bir oda olarak kullanılabilecek ilave bir alana sahip.
Balon çadır şişirildiğinde hava kilidi ve sessiz pomba ile şeklini koruyor. Sessiz pompa, etrafı saran duvarlara sürekli bir basınç uyguluyor.
Dışarıdaki ses minimumda tutulurken, içerideki sesler büyütülüyor, bu da Dumas'a göre konukların fısıldayarak huzur dolu bir atmosfer yaratmasını sağlıyor. İsteyen yaklaşık 17 bin Türk Lirası'na çadırlara sahip olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail