Translate

İzleyiciler

2 Kasım 2010 Salı

Problem çözmenin en iyi yolu!

Uykunun, problem çözmede en iyi yol olduğu ortaya çıktı...
Yapılan araştırmaya göre, uyku bir sorunu çözmenin en iyi yolu olabilir.
Bilim insanları, bir sorundan kendinizi birkaç dadikalığına uzaklaştırmak veya hatta sorunu ertesi güne dek bir kenara bırakmanın beynin ideal çözümü bulmasına yardımcı olduğunu keşfetti.
Yapılan deneylerde, zor bir problemi bilinçli olarak aşmaya çalışan insanların yanlış çözümü ya da cevabı bulma ihtimalinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Deneylerde gönüllü öğrencilere, dört hayali otomobil için en iyi seçenekleri bulmaları istendi.
Otomobillerden her birinin 12 farklı özelliği vardı, ancak ikisinin yol tutuşu ve yakıt tasarrufu daha iyiydi.
Her otomobil ile ilgili özellikleri okuyan bir grup öğrenciden hemen bir seçim yapmaları istenirken, diğer gruba seçimlerini yapmadan önce belli bir süre verildi ve bu grup ikinci teste tabi tutuldu.
"Bilinçsiz düşünenler" adı verilen daha yüksek oranla gruptakiler en iyi otomobili seçti.
Hollandalı araştırmacılar, bunun nedeninin bu gruptakilerin bilinçaltı zihinlerine bütün artı ve eksileri tartabilecek zaman verilmesi olduğunu belirtiyor ve 'ertelemenin' ikilemde kalan insanlara yardımcı olabileceğini ifade ediyorlar.
Radboud Üniversitesi'nden psikolog Maarteen Bos, deney sonuçlarının bir sorunu unutmanın, bilhassa karmaşık meselelerde, genelde en iyi çözümü sağladığını kanıtladığını söylüyor.
Araştırma, Consumer Psychology dergisinin gelecek sayısında yayınlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail