Translate

İzleyiciler

11 Kasım 2010 Perşembe

Fazla mesaj, fazla seks!

ABD'de yapılan bir araştırma, cep telefonundan atılan mesaj sayısıyla cinsellik arasında paralellik kurdu...

ABD’nin Ohio eyaletine bağlı Cleveland’taki Case Western Reserve Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, günde 100’den fazla mesaj gönderen erkek veya kız çocukların seks, alkol ve uyuşturucuyla tanışma ihtimalinin diğerlerine göre fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Daily Mail’ın haberine göre, ergenlik yaşına giren 4 bin 200 kız ve erkek öğrenci ile yapılan araştırma, günde ortalama 120 mesaj gönderen çocukların içki, sigara, uyuşturucu, kavga ve cinsel ilişki ile daha fazla “tanışık” olduklarını gösterdi.
Araştırmaya göre, “ağır mesajcılar” olarak adlandırılan bu çocuklar fazla mesaj çekmeyenlere göre “sigarayla” yüzde 40 oranında daha fazla tanışık iken, bu çocukları kavgaya da diğerlerine göre iki kat daha fazla karışıyorlar.
Araştırma ekibinin başında bulunan Dr. Scott Frank, cinsel ilişkiye girme oranı ile mesaj miktarı arasında bir paralellik bulmakla beraber, bunun nasıl bir bağlantı olduğunu açıklamayadıklarını söyledi.
ABD’de her 5 öğrenciden birinin “ağır mesajcı” ketagorisine girdiğini ortaya koyan araştırmaya göre, her 9 öğrenciden biri de “network bağımlısı” olarak nitelendirildi. Günde 3 ya da 4 saatini Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinde geçiren çocuklar “network bağımlısı” olarak niteleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail