Translate

İzleyiciler

3 Kasım 2010 Çarşamba

GlassHouse “Tekilleştirme” teknolojileri

Deneyimli ekibi ve gelişmiş cözümleriyle kurumların yedekleme ve veri depolama alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılayan GLASSHOUSE Türkiye; veri yedekleme ve depolama dünyalarını değiştiren “Tekilleştirme” teknolojilerinin yetkin adresi olmak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürüyor…
GlassHouse Türkiye, getirdiği kolaylıklar ve maliyet düşürücü etkenlerle ‘yedekleme’ ve ‘depolama’ alanlarında en dikkat çekici teknoloji olan Tekilleştirme üzerine yaptığı çalışmalarla fark yaratmaya devam ediyor.  Glasshouse Türkiye Genel Müdürü Emre Pekar verilerin katlanarak büyümesinin, günümüzde büyük küçük tüm kurumlarda ortamdan bağımsız değişmeyen önemli bir sorun olarak ortaya çıktığını belirtiyor.
“Verinin bu inanılmaz büyüme hızına rağmen BT departmanlarından beklenenlerde herhangi bir değişiklik olmuyor. Depolama maliyetlerinde düşüş, mümkün olduğu kadar çok verinin konsolide edilmesi ve herhangi bir problem anında sistemin en kısa zamanda tekrar çalışır duruma getirilmesi BT departmanlarından her zaman beklenenler arasında bulunuyor. Tekilleştirme teknolojisi, hiç değişmeyen bu önemli beklentilerin karşılanmasında artık pratik bir çözüm olarak ortaya çıkıyor.”

Pekar, tekilleştirmenin depolama alanlarını küçültmesi, ilgili sistemlerde performans artışı sağlaması, risklerin yanı sıra yedekleme ve geri dönüş sürelerini azaltması gibi birçok avantajı sağlaması nedeniyle, bu alana hitap eden doğru ve pratik teknoloji olduğunun altını çiziyor:
“IDC raporlarında, sadece son 3 yılda yaratılan ve depolanan dijital veri miktarının yüzde 3.000 arttığı ifade edilmekte. Bu bilgi, yedekleme ve veri depolama alanlarında ihtiyaçları karşılayacak ciddi ve pratik bir teknolojinin de aslında ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Tekilleştirme teknolojileri sayesinde bu alanda duyulan ihtiyaçların nerdeyse tamamı,  kaynakların sadece  %10’u ile karşılanabilecek durumda. Çünkü tekilleştirme, birbirini tekrar eden veri bloklarını bulur ve bunları sadece bir kere depolar. Tekrar eden aynı veri sadece bir kere gerçekten depolanır, diğer tekrarlar diske yazılmaz ve birer sanal bağlantı ile yazılmış olan ana kopyaya yönlendirilir.   Aynı dosya ya da veri bloğunun yeniden yazılarak çok sayıda kopyasının oluşması engellenir. Böylece, aynı fiziksel kaynaklar kullanılarak daha fazla veri saklanabilir. Bu da maliyet, zaman ve verimlilik anlamında çok önemli  avantajlar sağlar.”
Tekilleştirme:  Her Sektördeki BT Yapısına Uygun Üstün Özellikli Teknoloji
Tekilleştirme teknolojisinin hem donanım, hem de yazılım olarak sunulabilmesinin sadece büyük bilişim yapılarında değil; bütün altyapılarda kolaylıkla uygulanabilir olmasını sağladığını söyleyen Emre Pekar sözlerine şöyle devam ediyor:
“Tekilleştirme son zamanların en gözde teknolojisi.  Altyapınız ne olursa olsun, tek bir sunucu için bile maliyetleri azaltıyor, az kaynakla çok iş yapmanızı sağlıyor, risklerin yanı sıra yedekleme ve geri dönüş sürelerini  de düşürüyor. Özellikle de içinde bulunduğumuz maliyet odaklı zamanlarda, bu kadar geniş alanda net getirileri olan tekilleştirme teknolojisi, her ölçekte BT departmanının ilgisini fazlasıyla çekiyor. Bu hızla devam edecek olan bir süreçte tekilleştirme teknolojilerinin, yedekleme haricinde, çok daha geniş bir çözüm alanında kullanılacağı ve kendisine kalıcı bir yer edineceğini düşünüyoruz.”
Glasshouse Türkiye Genel Müdürü Emre Pekar, tekilleştirme teknolojisi konusunda ciddi ve başarılı çalışmalar yaptıklarını ve bu teknolojiyi tanıttıkları birçok kurumun tekilleştirmeye geçmek üzere kendileriyle hemen temasa geçtiğini belirterek sözlerini şu şekilde tamamlıyor:
“Farklı prensip ve uygulama alanlarına sahip tekilleştirme teknolojilerinin varlığı, bu alanda bilgi birikimi ve tecrübesi ile müşterilerine en uygun çözümü sağlayabilecek uzman şirketlere de yer açıyor.  Tekilleştirmenin nimetlerinden tam anlamıyla yararlanmak için, doğru yöntem ve teknolojinin seçiminde yapılacak olan veri analizleri, kapasitelendirme ve planlama çalışmaları konusunda uzman bir ekip ile beraber gerçekleştirilmeli.
Bugüne kadar Türkiye’de telekomdan finans-bankacılık, sigorta ve üretime kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren saygın birçok şirkette tekilleştirme teknolojilerine geçiş projeleri gerçekleştirdik. Kendimizi ekip olarak bu alanda ciddi bir birikim ve deneyimle donatmış bulunuyoruz; yenilikleri de sürekli takip ederek kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Buna ek olarak; hem yazılım hem de donanım tarafına yönelik üstün özellikli çözümlerimizle, bu teknolojiden en iyi şekilde yararlanılmasını sağlıyoruz. Tekilleştirme teknolojilerinin sağladığı avantajlar ve getirdiği kolaylıklardan dolayı önümüzdeki dönemde çok daha fazla şirketin bu teknolojiyi kullanacağını düşünüyoruz.  2011’de de bu alandaki çalışmalarımızı sürdürerek, tekilleştirme teknolojilerinin Türkiye’deki en yetkin adresi olmayı hedefliyoruz.”
Tekilleştirme Teknolojilerinin Sağladığı Temel Avantajlar:
  • Daha efektif kullanılan depolama kaynakları ile veri depolama maliyetlerinde ciddi düşüş
  • Düşen enerji ve soğutma maliyetleri sayesinde daha çevreci bir ortam 
  • Net etkileri çok hızlı görüldüğü için hızlı bir yatırım geri dönüşü
  • Daha hızlı yedekleme ve geri dönüş ile yedek saklama sürelerinde artış
Örnek Hesaplama:
Yedeklenmek istenen toplam veri : 2 TB
Veri tipi :     %50 kullanıcı dosyaları / %50 veri tabanları
Günlük ortalama değişim :   %10
Yedekleme politikası :    Her gün tüm veriler
Yedeklerin saklanma süresi :   90 gün
Diske yedeklemede kullanılan
1 TB alanın maliyeti :    1.000 USD
Normal bir yedekleme yaklaşımı ile bu kurumda yedekleme için  180 TB’lık alana ihtiyaç duyulmaktadır.
Tekilleştirme kullanıldığında ise 38’e 1 oranında tekilleştirme yapılarak, yaklaşık 5 TB’lik bir alanda 90 günlük veri saklanabilir.
Bu hesapla tam 175 TB’lık bir alandan tasarruf edilir; bu da yaklaşık 175.000 USD’lık bir yatırım tasarrufuna karşılık gelmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail