Translate

İzleyiciler

11 Kasım 2010 Perşembe

Facebook Google'ı kandırdı!

Facebook, Google'ın koyduğu engeli aştı!

Facebook cevap vermekte gecikmedi, Google'ın sinirlendiren engelini bakın nasıl yerle bir etti...

Facebook'taki bir özellik, Gmail'deki kişi listenize erişerek arkadaş listenizi güncellemenizi sağlıyordu. Bunu istemeyen Google, kendi hizmetleri için Facebook'tan da böyle bir erişim talep etmiş, aksi halde Gmail API'sına olan erişimi kapatacağını duyurmuştu.
Facebook'a yeni kaydolduğunuzda Yahoo, Hotmail ve diğer eposta hizmetlerinden eposta adreslerini hesabınıza aktarmak için bir teklifle karşılaşıyorsunuz.
Facebook'un Google kişilerini aktarmak için keşfettiği yol ise şöyle: kişileri önce bilgisayarınıza kaydediyorsunuz ve bundan sonra Facebook'a gönderiyorsunuz.
Techcrunch'daki bir mühendis, Google'ın buna da engel olabileceğini ama diğer özellikleri olumsuz etkileyebileceğini belirtti.
Google, kişi listesine olan erişim karşılıklı olarak sağlanamadığı takdirde, bu engeli daha küçük şirketler için de uygulayabileceğini açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail