Translate

İzleyiciler

20 Kasım 2010 Cumartesi

Apple ile İnternet'in geleceği tehlikede!

Apple interneti bitiriyor! Steve Jobs'un sonu hiç de iyi görünmüyor! İşte bu şok sözlerin sahibi.

"İnternet tarafsızlığı" teriminin kaşifine göre Apple, İnternet'in özgürlüğü açısından en büyük tehlikeyi oluşturuyor. Hukuk profestörü Tim Wu'ya göre bu Steve Jobs'ın Apple'ın daha uzun süre başında kalacağı anlamına geliyor.

Wu, yakın zamanda yayınladığı kitabında, AT&T, NBC, Facebook ve Google gibi şirketleri "bilgi imparatorları" olarak adlandırıyor. New York Times'ın bir röportajında Wu şunları söylüyor: "Kitabım daha çok bilgi tekelcilerinin Amerikan sevgisi ve bu yakınlığın sonuçları hakkında".
Röportajda, AT&T'nin zamanla nasıl tekelci bir konuma geldiğinden ve rakip olabilecek teknolojileri nasıl bastırdığından bahseden Wu, AT&T ve "bilgi imparatorları" konusunda sözlerine şöyle devam ediyor:
"Tekelci şirketlerin çoğu 10 yıl veya daha uzun süren bir altın çağ yaşıyorlar. Daha sonra tek güç olmaya daha fazla önem vermeye başlıyorlar. AT&T, kendi kurallarını çiğneyen teknolojileri önlemeye başladığında tehlikeli bir hale gelmişti."

Wu'ya göre Apple ve Steve Jobs'un sonu ne olacak?

Wu, "Apple sizi neden endişlendiriyor" sorusuna şöyle cevap veriyor:
"Steve Jobs, her büyük bilgi imparatorunun sahip olması gereken karizma, vizyon ve içgüdülere sahip. 40 sene önce kişisel bilgisayarın yapılmasına yardım eden kişi, pekala şimdi onu yok etmeye de aday olabilir. Yüksek bir ileri görüşe sahip fakat çok fazla şeyi kontrol etmek istiyor. Sonunu iyi görmüyorum"
Wu'ya göre, Steve Jobs ayrılsa bile Apple'ın İnterneti kontrol etme politikası değişmeyecek. Wu, röportajında son olarak şunları söylüyor:
"Güç ve büyük milletler arasında benzerlik vardır. Büyük reformlar yaparak işe başlayan bir kişi, kariyerine genellikle saldırgan ve paranoyak bir hale gelerek son verir. Aynı siyasi liderlerde olduğu gibi, gücünün tehdit altında olduğunu fark ettiği zaman sorunlar baş göstermeye başlar".
Bu söylediklerinin Apple için de geçerli olduğunu söyleyen Wu, ileride Steve Jobs'un yerine kimin geçeceğiyle ilgili bir soruya "bu pek de önemli olmayabilir. Steve Jobs'un adı şirketle bütünleşmiş ve işten ayrıldıktan sonra bile, Apple uzun süre onun adıyla anılmaya devam edecektir." şeklinde cevap verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail