Translate

İzleyiciler

27 Kasım 2010 Cumartesi

Bir milyon yıl öncesine ait yılan fosili

Mardin'deki Deyrulzafaran Manastırı'nda bir taş üzerinde bir milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen yılan fosili bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deyrulzafaran Manastırında bir gezi sırasında taş üzerinde yılan fosiline rastladıklarını belirterek, uzmanlarca yapılan araştırmalarda, fosilin en az bir milyon yıl önceye ait olduğunun tahmin edildiğini söyledi.
Bir milyon yıl önce bölgede hayvan varlığının yoğun olduğu yönünde bilgiler bulunduğunu ifade eden Beliktay, şöyle dedi:

''Bu fosiller, jeoloji tarihi açısından oldukça önemlidir. Bu yılanın kobra yılanı olduğu yönünde tespitler söz konusu. Bu fosilleri turizme kazandırabiliriz. Halkımızdan bu tür değerlerin korunması ve sahip çıkılması yönünde duyarlılık bekliyoruz.
Yılan fosilinin üniversitelerce araştırılması için girişimlerde bulunacağız. Daha önce de Artuklu Üniversitesi arazisinde Taş devrinden kalan Paleolitik kalıntılar, 'Harabe Halale' olarak adlandırılan bölgede ise çeşitli dönemlere ait kalıntılar bulunmuştu. Artuklu Üniversitesi kampüs alanında yapılan incelemelerde Roma dönemine ait sarnıç ve kuyulara rastlanmıştı.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail