Translate

İzleyiciler

21 Kasım 2010 Pazar

Bu robot Sahibine Aşık Oluyor !..

Kalplerinin boş olmasından yakınıp, aradığı kişiyi bulamayıp yalnızlıkla boğuşanlar! Bilim sizler için de çalışıyor.
Sahibine aşık olabilen robot yakında milyonlarca yalnız kalbin hüznüne son noktayı koyabilir.

Tuhaf görünümlü, yastığı andıran bir şekle sahip olan Funktionide adlı robot, özel sensörleri sayesinde insan temasına temasına reaksiyon göstererek sevdiğini ya da mutlu olduğunu belli ediyor.
Alman mucit Stefan Ulrich tarafından yaratılan robot sahibinin sarılabileceği şekilde tasarlanmış.
Ulrich, büyük bir yastığı andıran robotun günün birinde daha da geliştirelerek tamamen sevgililerin yerine geçeceğini söylüyor.
Robot, yapay kas teknolojisinden yararlanıyor ve deri altında mikro sensörler bulunuyor. Bu sensörler basınca, deri sıcaklığına ve renge reaksiyon gösteriyor ve bu reaksiyon insanın verdiği tensel reaksiyona benziyor.
Ağustos ayında da Japon mucit Hiroshi Ishiguro, Telenoid R1 adlı bir robot geliştirmişti. Bir bebek büyüklüğündeki robot, bilgisayara bağlanıyor yine sensörleri sayesinde aralarında mesafe olan çiftleri birleştirmeyi amaçlıyordu. Webcam ile kullanıcının hareketi robot tarafından kopya ediliyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail