Translate

İzleyiciler

13 Haziran 2011 Pazartesi

Yaşam uzaydan mı geldi?

Göktaşı üzerinde yapılan analizler Dünya'daki yaşamın uzaydan kaynaklandığını gösteriyor.
11 yıl önce Kanada'ya düşen meteorun parçaları, yaşamın yapıtaşlarının uzaydan geldiğine dair güçlü kanıtlar sunuyor.

Britanya Kolombiyası'ndaki Tagish Gölü'ne düşen kaya parçalarında bir organik karışımına rastlandı. Bu bileşimler, amino asit ve monokarbokslik asitler içeriyor. Bunlar, Dünya üzerindeki ilk basit hayat formlarının evrimi açısından temel önem taşıyan moleküller.


Kimyasalların analizi, geldikleri göktaşındaki geçmişleri hakkında bilgi veriyor ve organik materyallerin yıldızlar arasındaki gaz ve toz bulutlarında meydana geldiği teorisini güçlendiriyor. Eğer teori doğruysa, yaşamın yapıtaşları gelişmekte olan güneş sistemimiz aracılığıyla yayılmış olması gerekiyor.

Kanada'daki Alberta Üniversitesi'nden araştırmacılar analizlerde herhangi bir bulaşmanın söz konusu olmadığını belirtiyorlar.

Dört metre genişliğindeki Tagish Gölü meteoru Dünya'dan 30-50 kilometre yükseklikte atmosferden geçtiği sırada patlamış ve parçaları karla kaplanmış ve donmuş gölün üzerine düşerek eksi derecelerde korunmuştu.
--------
Computer - Internet Technology Design World ----------------------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail