Translate

İzleyiciler

18 Haziran 2011 Cumartesi

Tersine göçü internette canlı izle

Van Gölü'ndeki, akıntının tersine göç devam ediyor.

Dünyada nadir görülen üreme göçü hikayesiyle büyük ilgi toplayan inci kefalinin yolculuğu internetten canlı olarak yayınlanmaya devam ediyor.

Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen tek tür olan ancak bu alanda üreyemeyen inci kefali, neslini sürdürmek için her yıl nisan ayının ortasından itibaren göl çevresindeki akarsulara dağılıyor.
Büyük sürüler halinde tatlı suya akın eden ve yumurtasını bırakan balık, haziran sonuna doğru yeniden yaşam alanını olan Van Gölü'ne dönüyor.
Akarsulara yığılarak, akıntının tersine doğru ilerleyen ve karşılaştığı engelleri de zıplayarak geçmeye çalışan balıkların suyla dansı bugün de sürüyor.

Van Valiliği web üzerinden canlı yayın yapıyor
Van Valiliği de bu muhteşem göçü web üzerinden canlı yayınlıyor :: incikefali.tk :: Uçan Balık Ä°nci Kefali Göçü adresinden takip edilebilir.
Computer - Internet Technology Design World ----------------------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail