Translate

İzleyiciler

23 Haziran 2011 Perşembe

Kaspersky Lab, E-Data Teknoloji ile Türkiye pazarında birinciliğe oynuyor

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab, Türkiye’deki ana distribütörünü seçti. Bundan sonra Kaspersky Lab’in bireysel güvenlik ürünlerini Türkiye pazarına E-Data Teknoloji sunacak.
Üstün korumalı ürünlerini 150’ye yakın ülkede müşterilerine sunan dünyanın lider Moskova merkezli yazılım devi Kaspersky Lab, bugün yaptığı basın toplantısı ile bireysel güvenlik ürünlerinin Türkiye pazarına E-Data Teknoloji tarafından sunulacağını açıkladı.

Basın toplantısına Kaspersky Lab Orta Doğu ve Türkiye Yönetici Direktörü Tarek Kuzbari, E-Data Teknoloji Genel Müdürü T. Fatih Mutlu ve Kasperksy Lab Türkiye Pazarlama Müdürü Pınar Uylum Terzioğlu katıldı.
Ulusal ve uluslararası pek çok teknoloji şirketine distribütörlük hizmeti veren E-Data ile bireysel ürünlerin pazarlaması konusunda birlikte çalışacak olmalarından mutluluk duyduklarını söyleyen Kaspersky Lab Orta Doğu ve Türkiye Yönetici Direktörü Tarek Kuzbari konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bugün burada Türkiye pazarındaki bireysel ürünlerimizin yeni distribütorünü açıklamak için toplanmış bulunmaktayız. Bundan böyle Türkiye pazarında çok daha iddialı olacağız. Bu nedenle birlikte çalışacağımız iş ortaklarımızın daha uzun soluklu olması için oldukça titiz davranıyoruz. Geçmişten gelen bir iş ortaklığımız olan E-Data, bugünden itibaren bireysel ürünlerimizin Türkiye’deki dağıtıcısı olacaktır. E-Data ile yaptığımız yeni anlaşmayla iş ortaklığının Kasperksy Lab olarak hem bizi hem de pazarı daha da büyüteceğine inanıyoruz” dedi.
E-Data’nın, geniş dağıtım ağı ile Kaspersky ürünlerinin son kullanıcıya hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmasını sağlayacağını söyleyen Tarek Kuzbari sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Kaspersky Lab için potansiyeli çok yüksek bir ülke. Bu nedenle bölgeye yönelik yatırımlarımızı her geçen gün artırarak devam etmeyi planlıyoruz.”
Bireysel ürün gamı ile Türkiye pazarında ilk sıralarda yer alan Kaspersky Lab’in E-Data ile daha da geniş bir kitleye daha hızlı ulaşacağını söyleyen Kaspersky Lab Türkiye Pazarlama Müdürü Pınar Uylum Terzioğlu yapılan işbirliği hakkında şunları söyledi: “Türkiye’deki bireysel kullanıcı her geçen gün daha da bilinçleniyor. Gerek ürünlerimiz gerekse önerilerimiz ile bireysel kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. E-Data ile yaptığımız işbirliği ürünlerimizin ve çözümlerimizin son kullanıcıya en doğru şekilde gitmesini sağlayacaktır.”
Dünyanın güvenlik yazılım devlerinden Kaspersky Lab ile çalışacak olmalarından büyük heyecan duyduklarını söyleyen E-Data Teknoloji Genel Müdürü T. Fatih Mutlu ise şunları söylüyor: “Sektördeki deneyimimiz ve hizmet verdiğimiz müşterilerimiz ile her geçen gün daha da büyüyoruz. Bu yeni işbirliğimiz ile sadece şirketimizin değil, aynı zamanda Kaspersky Lab’in de Türkiye pazarında daha da büyümesini sağlayacağız. 1.500’den fazla iş ortağımızla bu amaca ulaşmamız bizim için hiç de zor olmayacak. Kaspersky Lab gibi dünyaca başarılı bir şirketin distribütörlüğünü yapacak olmamız ise gücümüze güç katacaktır. “Yaptığı konuşmada Türkiye pazarında IT Kanal İş Ortağı olarak Penta ve Arena ile çalışacaklarını belirten Mutlu “Türkiye teknoloji sektörünün en önemli dağıtım kanallarına sahip Penta ve Arena ile Kaspersky Lab ürünleri kullanıcıya doğru ve güvenli şekilde ulaşacaktır” dedi.
Türkiye’de giderek daha da büyüyor
Türkiye Ofisi’ni İstanbul’da 2008 yılında açan Kaspersky Lab, E-Data ile pazar payını önümüzdeki dönemde daha da artırmayı hedefliyor. Sadece bireysel ürün pazarında değil kurumsal pazarda da payını artırmayı planlayan Kaspersky Lab, Türkiye kurumsal pazarındaki büyüme potansiyelini karşılamak amacıyla geçtiğimiz günlerde farklı bir stratejik model benimseyerek Türkiye Ofisi yönetim yapısında değişikliklere gitmişti.
Global olarak 2010 yılı itibariyle bireysel ürün pazarında üçüncü, kurumsal pazarda ise 4. sırada yer alan Kaspersky Lab; 2010 yılında global olarak 2009’a göre yaklaşık %38 büyürken; Türkiye’de ise 2010’da bir önceki yıla göre %18.3 oranında büyüme gösterdi. Kaspersky Lab Gelişen Pazarlar Bölgesi satışlarının %55’ini bireysel ürün alanında, %45’ini ise kurumsal alanda gerçekleştiriyor.
Kaspersky Lab, geçtiğimiz aylarda Amerikalı BT araştırma şirketi Gartner tarafından hazırlanan “Pazar Payı: 2010 Dünya Çapında Güvenlik Yazılımı” raporuna göre ise dünyanın en büyük 3. tüketici BT güvenliği yazılım tedarikçisinden biri.

KASPERSKY LAB BİREYSEL KULLANICI ÜRÜNLERİ

Kasperksy Lab’in bireysel kullanıcılara yönelik ürünleri arasında Kasperksy PURE, Kaspersky Internet Security (KIS), Kaspersky Anti-virüs 2011, MAC’ler için Kaspersky Anti-virüs, Kaspersky Mobile Security, Kaspersky Small Office Security, Kaspersky Password Manager ve Kaspersky KryptoStorage bulunuyor.
Kaspersky PURE

Kaspersky PURE ev ve ofis ağlarının korunmasına yönelik olarak geliştirilmesinin yanı sıra, bilgisayar her ne amaçla kullanılırsa kullanılsın güvenli ve üretken bir dijital ortam sağlıyor. Kaspersky Anti-Virus ve Kaspersky Internet Security 2010’un bilinen tüm özelliklerine sahip olan Kaspersky PURE, içinde barındırdığı modül ile tüm bilgileri kripto ederek başkaları tarafından okunmasını tamamen engelleyebiliyor. Ayrıca proaktif zararlı saptama uygulama kontrolü, şüpheli programların şifre, giriş, kişisel bilgi ve işletim sistemine sızmalarını engelliyor. Kaspersky PURE’n sahip olduğu “sandbox” (kum havuzu) teknolojisi aynı zamanda şüpheli uygulamaları güvenli ve gerçek sanal ortamda çalıştırıp, web tabanlı tehditlerin etkisinden de kurtarıyor.
Kaspersky Internet Security 2011
Kaspersky Lab’in en önemli ürünleri arasında yer alan Kaspersky Internet Security 2011 ev kullanıcılarına yönelik bir ürün olup kişisel bilgisayarları internetten gelebilecek bütün tehlikelere karşı koruyor. KIS 2011, çocukların sosyal paylaşım sitelerine, anında mesajlaşma sistemlerine (ICQ, MSN) ve belirli programlara erişimini kısıtlayan oldukça gelişmiş bir Ebeveyn Kontrolü modülü içeriyor. Ayrıca dosyaların indirilmesini ve kişisel verilerin aktarılması da kontrol edilebiliyor.
*Ön lansmanı geçtiğimiz günlerde yapılan KIS 2012’nin Temmuz ayında Türkiye’de satışa çıkması bekleniyor.
Kaspersky Anti-Virus 2011

Bir diğer popüler ürün ise daha ileri seviye kullanıcıları hedefleyen Kaspersky Anti-Virus 2011. Ürün kendini kanıtlamış anti-virüs teknolojileriyle dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya çok etkili bir koruma sağlıyor. Yenilenen sürümü ile gerçek zamanlı virus ve spywarelerden koruyor, şüpheli kodlara karşı websitelerini ve e-mailleri tarıyor. Kaspersky Anti-Virus 2011 ürünlerinde yeni Windows Gadget (akıllı masaüstü araçları) özelliği de bulunuyor. Bu akıllı araçlar, Windows Vista ve Windows 7 içindeki Windows Masaüstü üzerinde bulunan arayüzün bir bileşeni olup, ürünün ana özelliklerine hızlı erişim sağlıyor. Windows Gadget, bilgisayarın güvenlik durumunu görüntülüyor, bir dosyanın farenin bir kez tıklatılmasıyla taranmasını sağlıyor ve bir uygulamanın Güvenli Çalışma modunda başlatılabilmesine olanak sağlıyor.
*Ön lansmanı geçtiğimiz günlerde yapılan KAV 2012’nin Temmuz ayında Türkiye’de satışa çıkması bekleniyor.
MAC’ler için Kaspersky Anti-virüs

MAC’ler için Kaspersky Anti-virüs çözümü, Mac OS kullanan cihazları en ileri bulut algılama teknolojileriyle zararlı yazılımlardan koruyor. Kaspersky URL Adviser önce kötü amaçlı siteleri özel bir işaretle belirliyor, sonra internette Safari, Mozilla Firefox veya Google Chrome tarayıcıları üzerinde gezinirken, kötü amaçlı bir siteyi bulunca buna ulaşmayı engelliyor. Kaspersky Mac’ler için geliştirdiği yazılıma kendi kendini koruma programı da eklendi. Böylece kullanıcılar, yanlışlıkla ayarlarını değiştirse bile program tarafından kullanılan ana dosyaları silemiyor. Ayrıca, tüm bunları yapan antivirüs yazılımı, bilgisayarın hızını hiç yavaşlatmıyor.
Kaspersky Mobile Security

Mobil cihazları ağ saldırılarından, mobil platformu hedefleyen kötü amaçlı yazılımlardan ve SMS spam’lerinden koruyan Kaspersky ürünü ise Kaspersky Mobile Security 9. Ürün, akıllı telefonları kötü amaçlı yazılım ve spamlere karşı koruyor, istenmeyen aramaları engelliyor, belirlediğiniz kişilerin bilgilerini saklamanızı sağlıyor. Akıllı telefonunuzun kaybolması veya çalınması durumunda Kaspersky Mobile Security 9 bilgilerinizin gizli kalmasını sağladığı gibi “GPS Find” özelliği ile aynı zamanda kaybolan aracın yerini belirleyebiliyor, telefonu bloke edebiliyor ve çalınan telefona yeni bir SIM kartı yerleştirildiğinde haber gelmesine de olanak veriyor. Çözüm, geliştirilen eşsiz mahremiyet koruma teknolojileri sayesinde tek bir düğmeye basarak belirlemiş olduğunuz kişilerin iletişim bilgilerini, arama kayıtlarını, SMS’lerini saklamanızı ve bu kişiler tarafından arandığınızda telefonunuzun sessiz (mute) modda çalmasını sağlıyor. Çocuğunuzun telefonunuza yüklü ise çocuğunuzun yerini kolayca tespit etmenizi de sağlayan Kaspersky Mobile Security 9, Windows Mobile ve Symbian işletim sistemlerinin yanı sıra BlackBerry ve Android’leri de destekliyor.
Kaspersky Small Office Security

Kaspersky Small Office Security küçük işletmelere bilgisayar sistemlerini, dosyalarını, ağlarını, e-postalarını ve en önemlisi piyasadaki itibarlarını siber suçlara karşı kolayca korumalarını sağlıyor. Kolay kurulum ve otomatik güncelleme özellikleri sayesinde BT konusunda uzman olmayan kişiler dahi programı çalıştırabiliyor. Ürün başlangıç olarak 5 bilgisayar ve 1 sunucu lisansı içeren bir paket olarak sunuluyor. Gerektiği taktirde 5 lisanslık bir genişleme paketi ile yeni kullanıcılar sisteme eklenebiliyor. Kaspersky güvenlik yazılımına yapılan yatırım gelecekteki yeni sürümleri içeren bedava güncellemeler ile de korunuyor.
Kaspersky Password Manager

Kaspersky’nin çözümü web siteleri ile Windows uygulamalarına erişimde kullanılan parolaların güvenliğini garanti altına alıyor. Kaspersky Password Manager bunu, kullanıcı adlarını ve diğer gizli bilgileri ana bir parola ile girilen özel bir veri tabanında depolayarak yapıyor. Çözüm uzun çevrimiçi formlardaki metin alanlarını, parola-korumalı web site ve programlardaki kimlik doğrulama diyalog pencerelerini otomatik olarak tanıyıp dolduruyor. Ürün kullanıcıların kendilerini tek bir tık ile web sitesine veya programa tanıtmasına yardımcı oluyor. Kaspersky Password Manager 99 karakter uzunluğuna kadar güçlü parolalar yaratma kapasitesine sahip. Bu özellik kullanıcının uzun, karmaşık ve eşsiz parolalar yaratmasına yardımcı oluyor. Kaspersky Lab’in yeni çözümü önceden kuruluma gereksinim duymadan her tür PC’de taşınabilir USB ortamından çalıştırılabiliyor. Ürün aynı zamanda şifre avcılığına karşı koruma sağlayıp, kullanıcıları şüpheli web sitelerindeki çevrimiçi formları doldurmanın güvenli olmayabileceği konusunda uyarıyor.

Kaspersky KryptoStorage

Kaspersky KryptoStorage kullanıcı dostu, sezgisel ara yüzü ile kriptografik koruma sağlamak ve Windows işletim sistemleri çalıştıran bilgisayarlardan verileri kalıcı olarak silmek için tasarlandı. Kaspersky KryptoStorage üç tür nesneyi koruyor: kataloglar, sanal diskler (dosya konteynırları) ve sabit diskin mantıksal bölümleri. Şifreleme ve eğer gerekliyle sabit disk bölümlerinin şifrelerinin çözümü arka planda, kullanıcının veri ile çalışmaya devam etmelerine izin verecek şekilde gerçekleştiriliyor. Kaspersky KryptoStorage’daki şifre güvenliği sağlam simetrik şifreleme AES-128 algoritmasına dayanıyor. Kullanıcı tarafından girilen şifrenin kriptografik çevrimi kullanılarak gizli bir anahtar yaratılıyor. Buna ek olarak, en yüksek performanslı bilgisayar yazılımı ile olanlar bile bu tür saldırıları etkisiz hale getiren özel bir algoritma sayesinde çözüm, tam kaba kuvvet saldırılarına karşı dayanıklıdır.
Computer - Internet Technology Design World ----------------------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail