Translate

İzleyiciler

10 Haziran 2011 Cuma

Apple çalışanları uzaya gidiyor! (Video)

Birçok alanda yeniliklere imza atan Apple şirketinin Başkanı Steve Jobs, şirket olarak çalışanlarını uzay gemisine benzeyen bir binada çalıştırmaya hazırlanıyor.

Steve Jobs, 12 bin Apple çalışanın Cupertino'da inşa edecekleri uzay mekiğine benzeyen yuvarlak bir binada çalışacağını açıkladı. Bina, dünyada bir ilk olacak.

Steve Jobs, binanın planlarını Cupertino şehir meclisine de gösterdi. Jobs, burada yaptığı açıklamada "Sanki yere iniş yapmış bir uzay gemisi gibi." dedi ve binanın fotoğraflarını da gazetecilerle paylaştı. Dört katlı gözüken yuvarlak binanın ortasında dev bir avlu bulunuyor. Binanın inşa edileceği alanın ise 600 acre (yaklaşık 600 bin metrekare) büyüklüğünde olduğu belirtildi.

Jobs, "Binanın içinde düzgün bir cam bulunmuyor. Dünyada mimari amaçla kullanmak için en büyük parçalı camları nasıl yapacağımızı biliyoruz" diyerek bina hakkında da bilgi verdi. Apple'ın "yabani ot gibi büyüdüğünü" söyleyen Steve Jobs, 12 bin kişinin çalışabileceği bir yere ihtiyaçları olduğunu söyledi ve bu yeni binanın 1 Infinite Loop'a yeni bir ekleme olacağını ifade etti.
Jobs, binalarının dünyadaki en iyi bina olacağını da sözlerine ekledi.
Tüm şehre ücretsiz Wi-Fi sağlama konusunda kendisine gelen taleplerden kurtulmak isteyen Jobs, meclisten gelen soruları cevaplamadan ayrıldı.


Video:

Steve Jobs Presents to the Cupertino City Council

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail