Translate

İzleyiciler

13 Haziran 2011 Pazartesi

Bedava anti-virüsler

En çok kullanılan anti-virüs yazılımları sizce hangileri? İşte şaşırtıcı sonuçlar...

Bundan birkaç yıl öncesine kadar paralı antivirüs programlarının egemen olduğu güvenlik piyasası artık bedava yazılımlarının liderliğinde. Özellikle Mart ve Mayıs 2011'de OPSWAT tarafından 43 bin bilgisayarda yapılan araştırma bunu doğrular nitelikte.
Yapılan araştırmada yüzde 12.3'le Avast en çok rastlanan güvenlik yazılımıyken, AVG yüzde 12.2 gibi küçük bir farkla ikinci sırada. Microsoft 11.2 ile üçüncü ESET ise yüzde 10'un biraz altındaki oranıyla dördüncü. Güvenlik denilince yıllardır piyasada adı geçen firmaların durumu ise pek iyi değil, Symantec, McAfee ve Trend Micro'nun oranları sırasıyla 8.77, 4.5 ve 2.15.
Microsoft'un Security Essentials'ı özellikle Kuzey Amerika'daki yükselişiyle dikkat çekerken, bedava yazılımların yükselişi paralı olan güvenlik yazılımı firmalarını oldukça tedirgin ediyor. Özellikle bedava yazılımların kullanımının artmasıyla kullanıcılar artık güvenlik yazılımları için para ödememeyi tercih ediyor, bu da kendini güvenliğe adamış büyük firmaları zor durumda bırakabilir.
Computer - Internet Technology Design World ----------------------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail