Translate

İzleyiciler

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Yeni Android Ice Cream Sandwich hakkında her şey

Ice Cream Sandwich hakkında bilmeniz gerekenler!

Android'in yeni sürümü Ice Cream Sandwich ne sunacak, ne zaman geliyor? İşte bilmeniz gerekenler...


Google, başarılı mobil işletim sistemi Android'in yeni sürümü hakkında Google I/O konferansında bir takım ilginç bilgileri ortaya çıkardı. Google, bu işletim sistemini 'bir işletim sistemi her yerde' sloganıyla anıyor. Yani platform, Android 3.0 gibi sadece tabletlerde çalışmayacak. İşte yeni Android hakkında bilmeniz gereken bazı önemli bilgiler.
Sürüm numarası ne olacak?

Yeni sürümün Android 2.4 Ice Cream Sandwich olarak adlandırılması mümkün ancak Android 2.x ile Android 3.0 Honeycomb'ı birleştiren bir işletim sisteminin Android 4.0 Ice Cream Sandwich olarak adlandırılması daha mantıklı olacaktır.
Çıkış tarihi
2011'in dördüncü çeyreğinde yeni Android cihazlarla beraber ortaya çıkması bekleniyor.
Ara yüz
Ice Cream Sandwich, Honeycomb'un tüm faydalı özelliklerini akıllı telefonlara getirecek. Android telefon kullanıcıları yeni uygulama çalıştırıcı, holografik kullanıcı ara yüzü, yeni etkileşimli giriş ekranı, widget'lar ve çoklu görev bölmesi ile tanışacaklar.

Özellikler
Google, Ice Cream Sandwich'in bu güne dek olan 'en iddialı sürüm' olacağını söylüyor. Tüm Android 3.1 özelliklerini telefonlara getirecek olan yeni sürüm ile tabletler bir USB hub olarak davranabilecek, fare, klavye ve joystick bağlanabilecek.
Yüz algılama da işletim sistemindeki anahtar özelliklerden olacak.
Teknik özellikler
Akıllı cep kullanıcıları da artık genişletilmiş bir çoklu görev aracına sahip olacaklar. Giriş ekranı widget'ının boyutunu genişletmek mümkün olacak, varolan kaydırılabilir widget'ler ise geliştiriciler tarafından kolaylıkla yükseltilebilecek.
Gereksinimler
Şu an minimum sistem gereksinimleriyle ilgili hiç bir bilgi bulunmasa da işletim sisteminin varolan cep telefonlarının tümünde çalışmayacağı açık.
Güncellemeler
Google, varolan cep telefonları için bazı yeni yönergeler sunuyor. Bunun anlamı ise Ice Cream Sandwich'in 2011'de çıkan bazı güçlü ceplere geleceği.
Açık kaynak kodlu olacak
Google, işleri daha tutarlı bir hale getirmek için Android 3.0 Honeycomb'u tamamen açık kaynak kodlu bir hale getirmemişti. Ancak Ice Cream Sandwich'in tamamen açık kaynak kodlu olması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail