Translate

İzleyiciler

13 Mayıs 2011 Cuma

E-postanız hack'lenirse...

E-postanızın hack'lenmesi yalnızca başlangıç!

E-postanızın hack'lenmesi yeterince kötü... Ama hızlı davranmazsanız bakın işler nerelere varabilir.

Bir e-postanızın başkası tarafından ele geçirilmesiyle neler yapılabilir? Aslında bu sorunun cevabı sizin e-postanızla neler yaptığınızla ilişkili. Güvenlik yöneticisi Mathias Thurman'ın anlattığı ve şirketindeki bir orta düzey yöneticiye ettiği yardım, birçok kişi için ders olacak nitelikte.
Thurman'ın adı saklı yöneticilerinden biri arkadaşından gelen bir uyarıyla e-postasının hack'lendiğini anlıyor. Açık bir şekilde bir kimlik hırsızının işi olan bu durum, yöneticinin arkadaşlarından e-posta yoluyla para istiyor. Kurnaz arkadaşlardan biri şüphelenince ve doğrulamak için yönetici bayan hakkında detay isteyince normalde hiçbir cevap atmayan hacker'lar kimlik hırsızı da olduklarını, e-postayı karıştırarak yöneticinin tüm ailesini, yaşadığı yeri ve işi öğrenip cevap atarak belli ediyorlar.

Şimdi ne olacak?

Thurman yöneticisine, öncelikle tüm ailesine ve ulaşabildiği yakınlarına artık bu e-postayı kullanmadığını bildirmesini tavsiye ediyor. Şifre değiştirmek tabii ki bu durumlarda yeterli değil çünkü kimlik hırsızı hacker'lar zaten bütün e-postaları bilgisayara indirmiş oluyorlar. Yani şifreyi değiştirseniz de hesabı kapattırsanız da bir kere bilgileriniz hepsini kaptırmış oluyorsunuz.
Özellikle bu yönetici gibi tüm banka işlemlerinizi, kredi kartı ödemelerinizi kaptırılan bir e-posta hesabından yapıyorsanız, yapmanız gereken ikinci önemli şey bir polis tutanağı tutturmak. Kredi kartlarınızı iptal ettirebilirsiniz ya da kredi kartınızı izlemeye aldırtabilirsiniz aslında bu kısım biraz da size kalmış.
Yine bu yönetici gibi e-posta hesabınıza başka yerlerdeki hesaplarınızın şifre hatırlatmalarını gönderiyorsanız, diğer hesaplarınız da tehlikede demek. Kimlik hırsızı diğer hesaplarınıza henüz ulaşamadıysa yine oradaki şifreleri değiştirmek de sizin yararınıza olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail