Translate

İzleyiciler

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Milli hava savunma topu için güç birliği

ASELSAN tarafından geliştirilen 35 mm Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sisteminde, FNSS zırhlı araçlarının kullanılacağı bildirildi.

ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamada, 35 mm Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi'nin (KMNAİHSSS), Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda ASELSAN tarafından geliştirilmesi için şirket ile FNSS Savunma Sistemleri A.Ş arasında IDEF Fuarında sözleşme imzalandığı bildirildi.

Sözleşme kapsamında FNSS firmasının, prototip sistemlerde kullanılmak üzere, projenin ihtiyaçlarına uygun şekilde üç adet Zırhlı Paletli Taşıyıcı Platformu (ZPTP) üreteceği belirtildi.
Projenin geliştirme döneminde bir adet Komuta Kontrol Aracı ve iki adet Silah Sistemi Aracı prototipi üretileceği belirtilerek, projenin ayrı bir sözleşme kapsamında yürütülecek olan seri üretim döneminde ise 13 adet Komuta Kontrol Aracı ile 40 adet Silah Sistemi Aracının üretilmesinin planlandığı kaydedildi.
KMNAİHSSS projesinin, hava savunma alanında komuta kontrol, radar, atış kontrol ve silah sistemleri gibi birçok konuda ASELSAN'ın sahip olduğu bilgi birikiminden faydalanılarak yürütüldüğü ifade edilerek, sistemde MKE Kurumu tarafından üretilecek 35 mm uçaksavar topu kullanılacağı bildirildi.
KMNAİHSSS'nin, zırhlı mekanize birliklerin alçak irtifa hava savunmasında kullanılacağı belirtildi.
Açıklamada, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar'ın, imza töreninde, ''Böylece namlulu hava savunma sistemleri alanında tüm ihtiyacı Türkiye'de karşılamış oluyoruz. Bu sistemler eminim ki dünya pazarında da yer bulacaktır'' dediği kaydedildi.
-ASELSAN VE FNSS ''PENÇE''SİNİ GÖSTERDİ-
İmza töreninin ardından Bayar'ın, yine ASELSAN ve FNSS işbirliği ile geliştirilen ''PENÇE uzaktan komutalı silah kulesi''ni incelediği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
''FNSS ve ASELSAN arasında imzalanan ortak ürün geliştirme işbirliği protokolü ile başlatılan projede, tekerlekli ve paletli zırhlı araçlar üzerine monte edilmek üzere 25 mm kalibrede otomatik top ve eş eksenli 7.62 mm makineli tüfek ile teçhiz edilmiş, zırh korumalı, üzerinde gündüz/gece ve kötü hava şartlarında görüş sağlayan kamera ve algılayıcılar bulunan, hareket halinde atış için stabilizasyon sistemine sahip uzaktan komutalı bir kule geliştirildi. PENÇE adı verilen kule, ilk kez IDEF Fuarında sergilendi.
Proje kapsamında ASELSAN, kule servo kontrol sistemi ve elektro-optik sistemlerin; FNSS ise kule ve silah besleme, destek ve mekanik sistemlerin tasarım ve imalatını gerçekleştirdi.''
Uzaktan komutalı silah istasyonları ve kulelerin, zırhlı araçlar üzerinde giderek artan bir kullanım alanı bulunduğu, bunun başlıca nedenlerinin de ''silahı kullanan personelin aracın içinde zırh koruması altında bulunması sayesinde muharebe esnasında hedef alınmasının önüne geçilmesi, üzerinde bulunan görüş sistemleri, algılayıcılar ve stabilizasyon sistemi vasıtasıyla gündüz, gece ve her tür hava şartında hareket halinde yüksek isabet oranıyla atış yapılabilmesi ve sepetsiz tasarımı sayesinde araç faydalı iç hacminden en az kayıp ile uygulanabilmesi'' olduğu kaydedildi.
Gelecekte karşılaşılabilecek yeni ihtiyaçlara hızlı cevap verebilmek amacıyla kısa sürede modifiye edilmeye ve geliştirilmeye uygun bir tasarıma sahip olan ''Pençe''nin, entegre edileceği hem paletli hem de tekerlekli zırhlı araçlara üstün bir muharebe yeteneği kazandırdığı, modern orduların taleplerine uygun şekilde geliştirilen sistemin, dünyadaki benzer örneklerinin çok az olması sebebiyle yurt içi ve yurt dışı satış potansiyelinin de çok yüksek olacağı vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail