Translate

İzleyiciler

10 Mayıs 2011 Salı

30 bin yıllık mağara ev - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

30 bin yıllık mağara ev - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "Çin basınındaki haberlere göre, kazı yapılan alanda 50 bin ila 30 bin yıl öncesindeki eski taş devrine ait kalıntılar olduğu ve bunun modern insanın orijini üzerine yapılan çalışmalar için önemli bir dönem olduğu kaydedildi.
Arkeologlar bölgede yaptıkları çalışmalar neticesinde, bu alanı diğerlerinden farklı kılan unsurun o çağlarda ateş kullanıldığını gösteren unsurlar olduğunu belirtti.
Bulunan mağarada binden fazla taş alet, hayvan dişleri ve fosilleri bulunduğunu söyleyen arkeologlar, bazı kemik fosillerinde ısırık ve kesik izleri olduğunu, bu tür izlerin o dönemde ilkel bazı aletlerin kullanıldığını gösterdiğini bildirdi.
Arkeologlar alanın ateş çukurları, taş aletler ve fosillerin bir arada görüldüğü nadir bir kazı bölgesi olduğuna dikkati çekerek, bu tür aletlerin modern insanın davranışsal özellikleriyle ilgili çalışmalarda önemli olduğunu savunuyor.

- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail