Translate

İzleyiciler

3 Mayıs 2011 Salı

Dijital baskı artık “XXL”!

Xerox dijital baskının ebat ölçülerini 364 x 660 mm’ye çıkarıyor, dijital baskı ebadında farkı açıyor.

Matbaa ve yayınevlerinin daha büyük tabakalara baskı yapma talebine Xerox, “XXL” bir çözüm sunuyor. Xerox iGen4 üzerinde geliştirilen bu çözüm, XXL diye tanımlanan geniş ebatlı dijital baskı uygulamaları yapmayı mümkün hale getirecek.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, en üst düzey dijital baskı sistemi Xerox iGen4’ün baskı ebatlarını büyüterek, dijital baskının sınırlarını genişletiyor. Xerox iGen4’e opsiyonel olarak eklenebilen XXL geniş format baskı çözümü ile artık 364 x 660 mm büyüklükteki medyalara baskı alınabilecek. Türkiye dijital baskı sektöründe bir ilk olan bu çözüm Türk matbaacılarının, dijital baskı merkezlerinin ve yayınevlerinin kullanımına sunuluyor.
Baskı teknolojisinde yeni bir dönem başlatan Xerox iGen3 ve Xerox iGen4 ürünlerinde standart medya ebadı 364 x 521 mm idi. Xerox, bu ebadı opsiyonel XL çözümü ile 364 x 571 mm’e kadar çıkarmıştı. Şimdi ise Xerox, baskı ebatlarını yeni opsiyonel Xerox iGen4 XXL çözümü ile 364 x 660 mm’ye çıkarıyor. 364 x 521 mm ebat ölçüleriyle tabaka dijital baskı sistemlerinde en büyük ebada sahip olan Xerox iGen4, XXL kit opsiyonu ile farkı daha da büyütmüş oldu. Xerox iGen4 XXL çözümü ile, A4 boyutunda üçe katlanan broşürler, katlanmış A4 kitap kapakları, 3 sayfalık transpromo uygulamaları, geniş kitap kapakları, çoklu fotoğraf uygulamaları, kartvizit gibi katma değerli uygulamalar dijital baskı ile gerçekleştirilebilir hale geliyor.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Xerox Türkiye Üretim Sistemleri Grubu Pazarlama Müdürü Serra Yılmaz; “Xerox iGen4 XXL çözümü sayesinde Türk dijital baskı sektörünü, en büyük ebatta ve en iyi kalitede renkli tabaka baskı ile tanıştırıyoruz. Bu çözüm sayesinde baskı merkezleri, yarattıkları özel uygulamalar ile işlerine değer katacaklar ve iş hacimlerini büyütebilecekler. Örnek vermek gerekirse, yurtdışında faaliyet gösteren Chroma Graphics adlı bir müşterimiz, Xerox iGen4 XXL çözümünü kullanarak 2 ay içinde baskı iş hacmini yüzde 25 oranında artırdı” dedi.

Üzerinde yaklaşık 400 ayrı teknolojik patent bulunan Xerox iGen4, matbaalar, yayınevleri, baskı merkezleri, fotoğraf stüdyoları veya doğrudan pazarlama ajansları gibi işi baskı olan kuruluşlara çok önemli gelir ve yeni iş fırsatları vaad ediyor. Xerox’un en gelişmiş dijital baskı sistemi Xerox iGen4 ile kitap, kitapçık, kullanım kılavuzu, katalog; doğrudan pazarlama dokümanları; ajanda, takvim gibi kişiye özel baskı uygulamaları; grafik ve resimlerle desteklenmiş fatura ve ekstreler basılabiliyor. Xerox iGen4 bunun yanı sıra, dijital ve geleneksel ofset baskı teknolojilerinin bir arada uyumlu bir şekilde kullanılmasını destekleyerek, daha hızlı ve hesaplı baskı alınmasını sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail