Translate

İzleyiciler

23 Mayıs 2011 Pazartesi

İnce, akıllı ve ekonomik istemci

Fujitsu, Ethernet Üzerinden Besleme (PoE) teknolojili ilk istemcileri olan FUTRO S700 ve FUTRO S900'ü satışa sundu.

Hem güç, hem de Ethernet bağlantısının aynı kablo üzerinden sağlandığı ürünler, güç kullanımını azaltarak maliyetleri düşürüyor. Çevre dostu ürünler aynı zamanda sanallaştırmaya geçmek isteyen kurumlara sayısız avantaj sağlıyor.
Dünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu, çevre dostu ve Ethernet Üzerinden Besleme (Power over Ethernet - PoE) teknolojili ilk ince istemcileri olan FUTRO S700 ve FUTRO S900'ü piyasaya sundu. FUTRO S700 ve FUTRO S900 istemciler, ethernet ağlarından aldıkları güçle çalışmalarına rağmen, bir önceki modellere göre 6 kat daha yüksek performans sunuyor. Bu özellikleriyle de piyasadaki en güçlü istemciler arasında yer alıyorlar.

Sanallaşma ürünlerine talep arttı
Teknoloji sektörünün saygın, bağımsız araştırma kuruluşu Gartner tarafından hazırlanan "Pazar Payı Alarmı: Dünyada PC Pazarı Sonuçları, 2011 İlk Çeyrek" raporunda dünya çapındaki PC satışlarının 2010'un ilk çeyreğine göre % 1,1 oranında düştüğü görülüyor. Fujitsu'nun ince istemci satışlarını aynı dönemde ikiye katlaması ise sanallaştırmaya yönelik ürünlere olan talebin giderek arttığına işaret ediyor. İnce istemcilerin ve sanal masaüstlerinin avantajlarının farkına varan ve bu sistemlere geçiş yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor.
İnce istemciler PC'lerden daha avantajlı
İnce istemciler de PC'ler gibi kolay kullanım ve aynı son kullanıcı deneyimlerini sunuyor. Buna ek olarak ince istemciler daha ucuz, yönetimleri daha kolay ve daha güvenilirler. İstemciler, programlamaların çoğunluğunu bir sunucu üzerinden yaparken, ön uç (front - end) arayüzü sunuyorlar. Sunucu seviyesinden yönetmek mümkün olduğu için yazılım güncellemeleri daha basitleşiyor ve yeni masaüstü görüntülerinin altyapıya eklenerek kullanılabilir hale gelmesi hızlanıyor.
Sanallaşmaya geçişte ideal çözüm
İnce istemcilerin kurumlara sunduğu pek çok avantaj olduğunu vurgulayan Fujitsu Türkiye İstemci Teknoloji Satış Yöneticisi Gökhan Özveren şunları söyledi:
"Günümüzde ince istemciler verimli, sanal iş yerlerinin önemli bir bileşenini oluşturuyor. FUTRO S700 ve S900, sanal masaüstlerinin ve sunucu bazlı programlamanın maliyet ve performans avantajlarından yararlanmak isteyen şirketler için geçiş sürecini kolaylaştırıyor."
"Ethernet Üzerinden Besleme" teknolojisiyle enerji tasarrufu
Fujitsu olarak Zero Client serisinden aldığı Ethernet Üzerinden Besleme (PoE) teknolojisini ince istemcilerde de kullandıklarını ifade eden Özveren sözlerini şöyle sürdürdü:
"PoE teknolojisiyle güç ve Ethernet bağlantısı tek kablo üzerinden alınıyor; böylece esneklik ve bağlanabilirlik artıyor. PoE teknolojisi çok az enerji tüketimi gerektirdiği için hem çevreye hem de şirketlerin kâr-zarar tablolarına fayda sağlıyor. Arzu edilirse ince istemciler elektrik prizine de bağlanabiliyor. Güç ve bağlantı tek kablo üzerinden sağlanabildiği için de hizmet açma ve yaygınlaştırmaları ile güç gereklilikleri basitleşiyor."
Fujitsu'nun FUTRO model istemcileri esneklik ve kolaylık sunuyor
Ek grafik kartı sayesinde Fujitsu FUTRO S900 istemciye dört ekran bağlanabiliyor. İki hafıza girişiyle daha yüksek performans sağlanıyor. Aynı zamanda her iki modelde de gelişmiş bağlantı için entegre WLAN bulunuyor. Esneklik ve kolaylık sunan istemciler 3D modellemeyle ilgili işlemleri de başarıyla yapıyor. Fujitsu'nun istemcileri DirectX11 grafik teknolojisini destekleyen ilk ürünler arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail