Translate

İzleyiciler

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Nasıl bir oyuncusunuz?

Merak edilen sorunun cevabı.

Ve sonunda oyuncuları 4 gruba ayırmayı başardılar: İşte 4 oyuncu tipi ve haklarındaki gerçekler!


Artık hepimiz oyun oynuyoruz. Öyle ya da böyle, bir şekilde hayatımıza girdi oyunlar... Eskiden Tetris vardı ama artık özellikle online oyunculukla beraber bu sistem fazlasıyla gelişti.
Fakat uzunca bir süre kimse; "Nasıl bir oyuncusunuzdur?" sorusuna adam gibi bir cevap veremiyordu. Jon Peddie Research isimli analiz firması, bu konu hakkında kapsamlı bir araştırma y
aptı ve sorunun cevabını dört ana başlıkta topladı. Casual, Mainstream, Enthusiast ve de Extreme Enthusiast olarak ayrılan oyuncu kitlelerinin her birinin ayrı bir özelliği bulunuyor.
Extreme Enthusiast gurubu oyuncular tam olarak oyun bağımlısı olarak adlandırılabilirler. 24 inç ile 30 inç arası monitörlere sahip bu oyuncu profili, her türlü Lan oyunda yer aldığı gibi, çoğu zaman da paralı turnuvalara katılıyor. Günde üç ile on saat arası bilgisayar başında duran bu kişiler aynı zamanda "Hard-core" ya da "Profesyonel" olarak da adlandırılıyorlar. En sevdikleri oyun türüyse açık ara FPS.

Oyunculuğun yeni tanımı

İkinci kategori olan Enthusiast oyuncuları FPS'ye ek olarak RPG, dövüş, spor ve yarış oyunları oynadıkları da ortaya çıkan sonuçlar arasında. Genelde 19 ile 24 inç monitör kullanıyor ve oyuna haftada 20 saat harcıyorlar. Extreme Enthusiast'ların son model bilgisayarlarına karşın daha iyimser makineler kullanıyorlar.
Mainstrem oyuncularsa bütün bu oyun türlerine ek olarak strateji ve advanture oyunlarına da açıklar. 17 ile 19 inç arası ekran genişliğindeki monitörlere ve orta seviye bilgisayarlara sahipler. Haftalık oyun tüketimleriyse bir ile on saat arasında. Son olarak Casual oyuncu kategorisiyse JPR'nin araştırmalarına göre genelde basit on-line oyunlar, müzik ve yapboz temalı oyunlar ve de Farmville gibi rahat oynanabilen oyunlara gönül verenlerden oluşuyor.
Firmanın yaptığı bu araştırmaysa bir diğer gerçeği daha ortaya çıkardı; PC oyuncuları halen konsol oyuncularından çok daha profesyonel...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail