Translate

İzleyiciler

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Bambaşka bir tarayıcı geliyor; İndirin!

Farklı bir tarayıcı daha geliyor!

Yoluna Firefox'u modifiye ederek başlayan bu tarayıcı, çok yakında büyük bombayı patlatacak!


Internet Explorer, Firefox,Chrome ve diğerleri... İnternet tarayıcı savaşları hala yeterince karmaşık değil diye düşünüyorsanız işte size güzel bir haber: Yepyeni bir tarayıcı daha geliyor.

Yoluna Firefox'u modifiye ederek başlayan 'Tor Browser, tarayıcı savaşlarında kendine yer bulabilir. Tor, trafiği farklı sunuculardan rastgele yönlendirerek anonim olarak sörf yapmayı sağlayan evrensel sunucu ağına verilen isim. Tor'u kullanmak isteyenler, şu an Torbutton adındaki eklentiyi Firefox'larına kurmalı ve ayrıca özel bir yazılımı da yüklemeli. Yani Tor şu an ayrı bir tarayıcı değil; sadece Firefox'u modifiye eden bir eklenti olarak düşünülebilir. Yaptığı iş ise, internette izlenmenizi engellemek.
Projeyi geliştirenlerin asıl amacı ise, bu özellikleri başlı başına yeni bir tarayıcıda toplamak ve tarayıcı savaşlarına yeni bir savaşçı daha eklemek. Ancak bu savaşçının ne zaman geleceği şimdilik belli değil.
Tor Browser'ı bu adresten indirmek mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail