Translate

İzleyiciler

15 Mayıs 2011 Pazar

En iyi Gmail Labs eklentileri

En iyi Gmail Labs eklentileri.

Gmail'in gücüne güç katan birbirinden faydalı Google Labs eklentilerinin en iyilerini seçtik...


Dünya çağında milyonlarca kişinin web tabanlı ücretsiz e-posta servisi olarak Gmail'i tercih etmesinin pek çok sebebi var. Fakat bu sebepler arasında Google Labs'teki bir ekibin Gmail'i daha faydalı ve etkili hale getirmek için durmadan çalışıyor olması da yer alıyor.

Gmail Labs'te onlarca farklı eklenti var fakat ne yazık ki hangisinin size göre olduğunu anlamak için tek tek denemek gerekiyor. Bunun yerine biz her Gmail kullanıcısının işine yarayabilecek en iyi eklentileri sizin için seçtik. Bundan sonra tek yapmanız gereken Gmail içerisinden Labs'i ziyaret etmek ve faydalı bulduklarınızı etkinleştirerek kullanmaya başlamak...
Gelen kutusu ön izleme
Eğer ülke çapında geniş bant internet alt yapısı biraz daha iyi olsaydı belki de bu eklenti listemizde yer almayacaktı. Ama ne yazık ki çoğumuz hala bir sayfanın açılmasını beklemek zorunda kalıyoruz. Söz konusu Gmail olunca bu durumlarda boş beyaz bir sayfaya bakmak yerine, Gmail yüklenirken gelen kutusunda hangi mailler yer aldığına göz atabileceğiniz bir ön izleme imkanı bulunuyor. Böylece beklediğiniz bir e-postanın gelip gelmediğini görmek için Gmail'in tamamen yüklenmesini beklemek zorunda kalmayacaksınız.
Tüm araçlar Gmail'de
Aranızda iGoogle'ı kullananlar varsa Google'ın bu özel sayfasındaki ek araçların ne kadar faydalı olabildiğini de birinci elden görmüştür. Peki bu araçları Gmail'e de taşımak ister miydiniz? Sadece URL'sini kullanarak Gmail ekranın yan taraflarına dilediğiniz aracı ekleyebilirsiniz. Özellikle Gmail'i sık kullananların çok işine yarayabilecek bu özellikle ilgili ne yazık ki bazı sorunlar var. iGoogle'daki eklentilerin bazıları Gmail'de çalışmıyor, çalışanların bazıları da Gmail'in dar sütunlarında güzel görünmeyebiliyor. Yine de bu özelliğin işinize yarayacağına inanıyoruz.

Göndermeyi geri al
Tam gönder düğmesine tıkladıktan sonra e-postaya eklemeniz gereken bir şeyler daha olduğunu mu fark ettiniz? Ya da belki isim benzerliği yüzünden e-postanın başka bir kişiye gittiğini gördünüz. Veya patronunuza aslında bu kadar sert bir e-posta göndermenin iyi bir fikir olmadığını düşündünüz. Neyse ki Gmail gönder butonuna tıkladıktan sonra kısa bir süre içerisinde göndermeyi iptal etmek için bir özelliğe sahip... Gmail'in en hayati eklentilerinden biri...
Süper yıldızlar
Bazı e-postalar kalabalık bir gelen kutusu içerisinde kaybolmayacak kadar önemlidir. Gmail onları kolayca ayırt edebilmek için e-postaya yıldız ekleme imkanı sunuyor. Ama Labs'teki süper yıldızlar sayesinde tek bir sarı yıldızla yetinmek zorunda değilsiniz. Farklı özelliklere sahip e-postaları farklı renkteki yıldızlar ve hatta farklı semboller ile birbirlerinden ayırabilirsiniz.
Google Docs Gmail'de
Bilgi hızla bulutlara taşınıyor. Google Docs da ofis yazılımları alanında bulut bilişimin en iyi örneklerinden biri. Gmail kullanıcıları Google Docs'la ilgili bazı özel avantajlara da sahipler. Örneğin Labs'teki bir eklenti ile okumaktaki olduğunuz e-postanın içeriğini tek tıklamayla yeni bir Google Docs dokümanı içerisine kopyalabilirsiniz. Farklı bir eklenti ise gelen e-posta içerisindeki Google Docs dokümanını var olan ekrandan ayrılmadan ön izlemeyi mümkün kılıyor.
Kendi kısayollarınızı oluşturun
Pek çok ileri seviye bilgisayar kullanıcısı için kısa yollar son derece önemli. Bugün artık hemen her program kısa yolları destekliyor. Gmail ise kısayolları desteklediği gibi kendi kısa yollarınızı oluşturmanıza da olanak veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail