Translate

İzleyiciler

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Obama, operasyonu nasıl canlı izledi?

Barack Obama, Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyonu hangi teknoloji aracılığıyla canlı izledi.

Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü operasyon, Obama'nın Beyaz Saray'dan operasyonu izlediği fotoğrafla özdeşleşti. Operasyonu bilmeden tweetleyen Pakistanlı, her ne kadar olayları tek gören ve dünyaya haykıran kişinin kendisi olabileceğini düşünse de, Beyaz Saray'dan da birçok göz, operasyonu takip ediyordu. Bu konuda ortaya atılan birçok iddiadan sonra, operasyon görüntülerini Obama'nın ofisine getirmesi en muhtemel olan teknolojinin ViaSat'tan ArcLight mobil genişband sistemi olduğuna kanaat getirildi.

2008 yılının yaz ayında şirketin, askeri ve güvenli bir tür COTM (hareket halinde iletişim) teknolojisini USSOCOM'a (Amerikan Özel Operasyonlar Komuta) sattığını duyurmuş olması ve sistemin Orta Doğu'ya gönderildiğini bildirmesi, iddiaları güçlendiriyor. Bu teknolojide veriler yerdeki bir terminalden bir hava ya da kara taşıtına gönderiliyor. Taşıttan ViaSat uydularına aktarılan veri, uygun bir yer istasyonuna, ordan da ağlara gönderilerek hızlı bir şekilde veri iletilmiş oluyor. Operasyonda kullanılan Black Hawk helikopterlerinde bulunan VMT-1220HE'nın 5 Mbps ila 325 Kbps arasında bir hızda veri iletişimine imkan vermesi de operasyondaki helikopterin, Obama'nın olayları canlı izlemesinde en büyük etken olduğu tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail