Translate

İzleyiciler

10 Mayıs 2011 Salı

SMF Forum Sitesi Açmak

SMF Forum Sitesi Açmak


SMF kullanımı kolay, bir çok temasını ve modifikasyonunu bulabileceğiniz forum sistemlerinden biridir. SMF ile dakikalar içinde kendi forum sitenizi açabilirsiniz. Bu sayfada SMF forum sitesi açmak için yapılması gerekenlere değineceğiz.

1. SMF Dosyalarını İndirelim

SMF forum dosyaları iki bölümden oluşur. Bir bölüm forum dosyalarını, diğer bölüm ise forumun Türkçe olmasını sağlayan dil paketini içerir. Bu dosyaları SMF resmi sitesi olan SimpleMachines.org adresindeki Downloads sayfasından indirebilirsiniz. (Simple Machines kaynaklı dosyalar: SMF Forum ve Türkçe Dil Paketi)
Şimdi her iki dosyayı zip içerisinden çıkaralım ve dil paketi içerisindeki Themes klasörünü kopyalayıp forum dosyalarının olduğu klasöre yapıştıralım. Forum dosyaları arasında da Themes klasörü olduğu için uyarı mesajı alacaksınız. Tümüne Evet butonuna tıklayın ve Themes klasörünü kopyalayın. Böylece forumumuza Türkçe dil paketini eklemiş olacaksınız.

Artık forum dosyalarınız hazır. Şimdi bir web sunucusu alarak forum dosylarını göndereceğiz ve forum kurulumunu yapacağız.
2. Web Sunucusu (Web Hosting) Alalım

Ücretli ve ücretsiz hosting paketleri hakkında daha detaylı bilgiyi ve web hosting paketlerini nasıl alacağınızı Site Yayınlama sayfasında detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Ayrıca aynı sayfadan forum dosyalarınızı nasıl sunucuya göndereceğinizi gösteren video derse ve nasıl veritabanı oluşturacağınızı gösteren web sayfasına da ulaşabilirsiniz.
Forum dosyalarını web hosting hesabınıza gönderdikten ve bir veritabanı oluşturduktan sonra kurulumu nasıl yapacağınızı ve forumunuza kategori ve bölümleri nasıl ekleyeceğinizi aşağıdaki dersler yardımıyla öğrenebilirsiniz.
3. SMF Dersleri

Web hosting paketi alıp forum dosyalarını gönderdiyseniz forum kurulumuna geçebilirsiniz. Aşağıdaki linklere tıklayarak SMF derslerine ulaşabilirsiniz.





SMF Dersleri

SMF Kurulumu
Kategori ve Bölüm Oluşturma
Yeni Tema Yükleme
Mod Yükleme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail