Translate

İzleyiciler

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Windows için Ultimate Boot CD'si oluşturun!


Linux'da çalışan boot CD'lerini kullanmak istemiyorsanız, bu ipuçlarını izleyerek Windows'lu bir Ultimate Boot CD'si oluşturabilirsiniz!

Linux kullanıcıları, live CD'leriyle övünüyorlar ve her Windows kullanıcısının bir Ubuntu live CD'sine sahip olması gerektiğini söylüyorlar. Ve aslında bunda haklılar, çünkü ciddi sistem hatalarında bu CD'ler ile bilgisayarınıza erişmek mümkün hale geliyor.

Bazı kullanıcılar ise Windows sorunlarını çözmek için Linux öğrenmeyi istemiyorlar. Ücretsiz araçları kullanarak Windows için bir boot CD'si oluşturmak mümkün. Bu makalemizde, çökmüş bir sistemi kurtarmak için veri kurtarmadan antivirüs tarayıcılarına her şeyi içinde barındıran bir Windows boot CD'sini oluşturmanız için takip etmeniz gereken adımları sizlerle paylaşacağız.


1. Bir Windows XP CD'si bulun veya satın alın

En az SP2 ile entegre bir Windows XP CD'sine bir ihtiyacınız var

Öncelikle Service Pack 2 entegre edilmiş bir Windows XP CD'sine ihtiyacınız var. Service Pack 1'li bir CD'de çalıabilir ancak daha önceki sürümler çalışmayacaktır.

Yeni bilsiayarlarla gelen OEM CD'lerin de burada çalışmayacağını söyleyelim. Bu Windows XP'nin bilgisayarınızdan ayrı olarak satın aldığınız perakande olarak satılan sürümü olması gerekiyor.

CD'nizi aldıktan sonra sürücünüze yerleştirin. Bir ISO dosyası ile çalışıyorsanız, tüm içeriğini WinRAR gibi bir programla bir klasöre açın.


2. UBCD4Win'i yükleyin


UBCD4Win'i sitesinden indirin ve yükleyin

Bu adımda tek yapmanız gereken UBCD4Win'i indirip yüklemek. Dosya boyutu oldukça büyük (269MB) bu nedenle biraz beklemeniz gerekebilir.

UBCD4Win, Windows XP CD'sinden verileri alıp bununla bir Live ortam (boot edebilir CD) oluşturabiliyor. Sonraki adımda açıkladığımız gibi bu sisteme sürücü ve yazılımlar eklenebiliyor.
UBCD4Win yalnızca Windows'ta çalışıyor, dolayısıyla Linux ve Mac kullanıcılarının


3. CD'nizi ayarlayın


'Source' alanı için Windows yükleme dosyalarının bulunduğu klasörü seçin

'Source' alanı için Windows yükleme dosyalarının bulunduğu klasörü seçin. Windows XP CD'nizi kullanıyorsanız, bu konum CD sürücünüz olacaktır.

CD'ye eklemek istediğiniz ek dosyalar için 'Custom' alanını kullanın.

Pencerenin alt bölümündeki 'Plugins' düğmesine basarak hangi ek uygulamaların CD'ye dahil edileceğini belirleyebilirsiniz. Bu uygulamalar arasında antivirüs tarayıcılarından disk onarma araçlarına her şey var. Dolayısıyla bu listeye mutlaka göz atın.




Hazır olduğunuzda 'Build'e tıklayın. İşlem başlayacak ve Windows XP'nin son kullanıcı lisans sözleşmesini kabul etmeniz istenecektir.

İşlem sonrasında ISO dosyanız oluşturulacaktır.



4. ve 5. adımlar: CD'nizi yazın, PC'nizi başlatın


Windows'lu boot CD'niz hazır

4. CD'nizi yazın
ISO dosyanızı, CDBurnerXP gibi bir CD/DVD yazma programıyla CD'ye yazın.

5. Bilgisayarınızı CD'den başlatın
CD'yi bilgisayarınıza yerleştirin ve sistemi baştan başlatın. Şimdi boot ayarlarını bilgisayarınız CD'den boot edecek şekilde değiştirmeniz gerekiyor. Bu ayarlar sistemden sisteme değişiklik gösteriyor. Örneğin Dell bilgisayarlarda F8'e basmanız gerekiyor.

Bilgisayarınızı CD'den başlattıktan sonra birçok ücretsiz araca sahip bir Windows ortamına sahip olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail