Translate

İzleyiciler

9 Mayıs 2011 Pazartesi

En iyi ve ücretsiz 10 sabit disk aracı!

En iyi ve ücretsiz 10 sabit disk aracı!

İnce ayardan kontrol etmeye kadar her derde deva bu 10 araç, sabit diskinize ilaç gibi gelecek!


Birçok kullanıcı Windows Vista ve Windows 7 ile beraber gelen sabit disk araçlarından memnun, zira işletim sistemlerindeki bölümlendirme ve birleştirme araçları eskisinden daha güçlü. Ancak daha çok işlevsellik istiyorsanız bir takım üçüncü parti yazılımlara başvurmanız gerekiyor. İşte sizin için bir araya getirdiğimiz en iyi 10 bölümleme, izleme ve sabit disk optimize etme aracı.
Bölümleme
Microsoft tarafından sunulan DiskPart, Vista ve Windows 7 yükleme diskinde ücretsiz olarak dağıtılıyor. Komut satırından çalışmaya alışıksanız DiskPart ile FAT ve NTFS bölümlerini düzenleyebilirsiniz. Grafik arayüze sahip ve tüm işletim sistemlerini destekleyen yazılımlar içinse şunlara göz atın:
Sabit disk düzenleme yazılımı Parted Magic, görevini oldukça iyi yerine getirmenin yanında içerisinde bulunan Memtest86 ile belleği de test etmenizi sağlıyor.

Bellek testine ihtiyacınız yoksa veya alternatif bir Linux bölümlendirme boot diski arıyorsanız, GParted Live'ı kullanabilirsiniz. GParted Live, USB flash sürücüsünden veya harici sabit diskten de açılabiliyor.
Diğer bir alternatif olan Partition Logic de oldukça hafif ve işinizi görüyor.
SMART araçları
SMART izleme araçları ile sabit diskinizin sağlık durumunu inceleyebilirsiniz. Komut satırında smartctl -a sda yazarak sabit diskinizin SMART durumu hakkında her şeyi öğrenmeniz mümkün.
Daha iyi bir SMART aracı ise DiskCheckup. Program ücretsiz ve sadece siz istediğiniz zaman çalışıyor, bu sayede sistem kaynaklarınızı boş yere tüketmiyor. HD Tune ise bu konuda en iyi programlardan ve sürücünüzün hızını da test ediyor.

Birleştirme ve optimizasyon
Smart Defrag aracı, size özelleştirebileceğiniz birkaç seçenek sunuyor. Program bir takım reklamlar gösterse de diskinizi iyi bir şekilde optimize ediyor.
UltraDefrag da disk birleştirme konusunda yetenekli bir program ve isterseniz komut satırından çalıştırmanız mümkün.
Disk kullanımı
Diskinizde nelerin yüklü olduğunu bilmiyorsanız Disk Space Fan ile diskinizde yer kaplayan her şeyi etkileyici bir grafik üzerinde görebilirsiniz. Grafikte istediğiniz bir klasöre tıklayıp derinlere inmeniz mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail