Translate

İzleyiciler

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Bu Google haritasına dikkatli bakın!

Google'ın yayınladığı bu harita, Türkiye'de yanlış giden bir şeyler olduğunu yine yüzümüze çarpıyor!

Google ve Türkiye'nin arasının arasının çok da iyi olmadığını artık sağır sultan bile biliyor. İşte bu durumun daha iyi anlaşılmasını sağlayan son gelişme, Google'ın Android Market'inde yaşanıyor.

Bilindiği gibi, kısa süre öncesine kadar Türkiye'de satılan Android ceplerin neredeyse hiç birinde Android Market bulunmuyordu. Son dönemde Android Market Türk kullanıcılarının da cebine girmeye başladı ama sadece ücretsiz uygulamaları sunarak... Ücretli uygulamalara ise, eğer "işinizi bilmiyorsanız" ulaşamıyorsunuz.
Google, yaptığı son açıklamada Android Markett'ten yazılım satın alabilen ülkelerin 131'e çıktığını duyurdu ve resimdeki haritayı yayınladı. Bu haritada, ücretli yazılımlara ulaşabilen ülkeler yeşil renkle, ulaşamayan ülkeler ise beyaz renkle işaretlenmiş durumda.
Haritaya dikkatle bakarsanız, Türkiye'nin, hangi ülkelerle aynı kategoride olduğunu görüp "yok artık" diyeceğinize eminiz. Ücretli uygulamalar Rwanda, Tanzanya, Nepal gibi ülkelerde bile satın alınabilirken, ne yazık ki ülkemiz halen bu listenin dışında. Bizimle birlikte Birçok Afrika ülkesi, Suudi Arabistan, Çin ve birkaç ülke daha aynı durumda.

Bu durumun nedenlerini tam olarak kimse bilmiyor ama haritaya bakarak yanlış bir şeylerin olduğunu anlamak hiç de zor değil. Suçlunun kim olduğunu söylemekse kolay değil. Zira bahsi geçen ülkelerin hemen hepsi, internet yasaklarıyla sık sık gündeme gelen ülkeler.
Türkiye de, ne yazık ki bu ülkelerden biri. Mahkeme kararına gerek duyulmadan, "tedbiren" site yasaklayan bir ülke olduğumuz gerçeği, her zaman karşımıza çıkan bir gerçek. Bu durumda, konu bir şeye erişememekse, şüpheci davranmamız da kaçınılmaz bir hal alabiliyor. Bunda bir de olan biten hakkında aydınlatıcı bir açıklamanın asla yapılmadığı gerçeği eklenince, insanın kafası ister istemez karışabiliyor.
Umarız Türkiyemiz de, yapılan yanlışları bir an önce doğruya çevirecek adımları atar ve biz de Google'ın bu haritasında, kendimizi beyazla işaretlenmiş ülkelerin arasında değil, olmamız gereken yerde görebiliriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail