Translate

İzleyiciler

30 Mart 2011 Çarşamba

XP’den sonra MUTLAKA yüklenmesi gereken dosyalar

XP’den sonra MUTLAKA yüklenmesi gereken dosyalar.

Bilgisayarınızı bir nedenle formatladınız ve yeni sistem kurdunuz. Hemen Ayarlar/Denetim masası/Kullanıcı hesaplarına girerek yeni bir yönetici hesabı oluşturarak (daha sonra oluşabilecek her hangi bir sorun karşısında Administrator hesabınız size lazım olacak) Administrator hesabından çıkın. Yeni oluşturduğunuz hesapla oturum açarak işlemlerinize devam edin. Anakart, E.kartı, Ses, lan, tv kartı vb. gibi tüm sürücülerinizi eksiksiz ve hatasız yüklediniz hatta gerekli güncellemeleri yaptınız ancak bitmedi…

Sisteminizin doğru ve stabil çalışması için bazı ince detayları bilmiyorsunuz veya unuttunuz yada, servise verdiğiniz eleman (genelde yapmazlar) bunları yüklemedi. Şu an bir takım sorunlar yaşıyorsunuz pc nin çalışmasından memnun değilsiniz. O halde aşağıdakilerin Bilgisayarınızda kurulu olup olmadığına bakın. Kurulu değilse mutlaka yükleyin.

Adobe flashplayer
Adobe flashplayer (Firefox için)
Bilgisayarınızdan Flash içerikli film, animasyon vb. gibi hareketli dosyaları izleyebilirsiniz. Mutlaka yüklenmelidir.


Adobe Shockwave player
Internette gezinirken karşınıza çıkan zengin içerikli web sayfalarını tam anlamıyla görüntüleyebilmek için yazılmış olan bir tarayıcı eklentisidir. Mutlaka yüklenmelidir.

Java
Java yazılımı online oyun oynamanızı, sohbet etmenizi, resimleri üç boyutlu olarak görüntülemenizi ve daha pek çok şey yapmanızı sağlar. Mutlaka yüklenmelidir.

Microsoft® .NET Framework
Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1; .NET Framework 2.0, 3.0, 3.5 için çok sayıda kademeli yeni özellik içeren birikimli ve eksiksiz bir güncelleştirmedir, ayrıca .NET Framework 2.0 ve .NET Framework 3.0 alt bileşenleri için de birikimli hizmet güncelleştirmelerini kapsar.

Nette dolaşan teknik terimleri bir kenara bırakırsak;
Bu paket, Bilgisayarınızda çalıştırmak isteyeceğiniz hemen hemen tüm yazılımların ihtiyaç duyduğu bileşenleri içermektedir. Bu paketin yüklü olmadığı bir pc de oyunlarda sorunlar, çalışan uygulamalarda hatalar, 0xc0000135 gibi hata kodları alırsınız. Kısacası kesinlikle yüklenmelidir.

Foxit Reader
PDF dosyalarını okuma imkanı sunan, özellikle bilgisayarda sisteme ağır yük bindiren Adobe Reader ile aynı görevi yapan, kurulumu kolay ve sistemi yormayan Türkçe dil destekli yazılım. (isteğe bağlı)

Startup Control Panel
Msconfig ile de görebileceğiniz gibi, sistem başlangıcında otomatik olarak çalışan ve pc yi yoran uygulamaları kaldırmanız için gereken yazılım. Kurulum gerektirmez.
Bilgi için TIKLAYIN.

Windows Worms Doors Cleaner
Henüz yeni XP yüklediniz ancak yeni yüklenen bu XP de bazı portlarınızı güvenliğiniz için kapatmanız gerekiyor. Aksi halde ağınızdaki diğer pc lerden ana makinanıza sızmalar olabilir. Yapmanız gerekenler aşağıda anlatılıyor.
Bilgi için TIKLAYIN.

NOT: Antivirüs için buraya Tıklayın.

DİKKAT:
Her ne olursa olsun, Bilgisayarınıza her hangi bir yazılım yüklerken yazılım ile birlikte gelen reklam içerikli Toolbar vb. yazılımları kesinlikle yüklemeyin. Yükleme esnasında bu tarz içeriklerin onay kutusunu mutlaka boşaltın ve ileri/devam deyin.

Yukardaki işlemleri uyguladıktan sonra
Bilgisayarım ağır çalışıyor, sistem kasıyor, resimleri açmıyor, internetten video/film izleyemiyorum, falan siteye giremiyorum vb. tarzısorunlar yaşamıyacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail