Translate

İzleyiciler

6 Mart 2011 Pazar

700 yıllık çok iyi durumda bir kadın mumyası

Yolu genişletmek için çalışan işçiler, inanılmaz bir keşifte bulundu.

Yolu genişletmek için çalışan işçiler, inanılmaz bir keşifte bulundu. Çin'in doğusunda yol çalışması sırasında 700 yıllık çok iyi durumda bir kadın mumyası bulundu.
1368- 1644 arası hüküm süren Ming Hanedanlığına mensup olduğu sanılan kadının çok iyi durumdaki mumyası, Taizhou şehrindeki bir yol genişletme çalışması sırasında işçiler tarafındanbulundu.
Diğer iki tahta kabirle birlikte bulunan mumya, adeta zamanda yolculuk yaptıracak kadar önemli simgeler taşıyor.

Yerin iki metre altında bulunan kadının mumyası baştan aşağıya çok iyi korunmuş durumda. Naaşı gibi kıyafetleri de neredeyse hiç zarar görmemiş.
Keşif geçen ay sonunda yol işçileri tarafından gerçekleştirildiğinde, bölgeye çağrılan Çinli arkeologlar gözlerine inanamadı. Cildi, saçları, yüzü ve hatta kirpikleri bile inanılmaz derecede iyi durumda olan, 1 metre 50 santimetre boya sahip kadın tabutun içinde kahverengi bir sıvıya batırılmış olarak bulundu.
Tabut 1 Mart'ta açıldığında büyük bir heyecan yaşandı. Mükemmel durumdaki 7 asırlık mumyanın bir de yüzüğünün olduğu dikkat çekti. Geleneksel hanedanlık kostümü giymiş olan kadının tabutunda, kemikler, seramikler, eski yazılar ve başka kalıntılar da bulundu.
Bölgede 1979-2008 arasında hepsi çok iyi konumda beş mumya bulunmuştu.
Taizhou müzesi müdürü Wang Weiyin, mumyanın giysilerinin neredeyse tamamının ipekten yapılmış, çok az da pamuk kullanılmış olduğunu belirtti. Genelde ipek ve pamuğun korunmasının çok zor olduğunu belirtiren Weiyin, bu mumyalama tekniğinin sadece çok önemli cenazelerde kullanıldığına dikkat çekti.
Yasak Şehri'in mimarı olan ve Çin Seddi'nin onaran Ming Hanedanı, ekonomik büyümenin ve kültürel ihtişamın yaşandığı bir dönem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail