Translate

İzleyiciler

15 Mart 2011 Salı

Konuşan fütürist arabalar geliyor!

Tehlikeyi haber veren, ‘reflekslerin zayıfladı’ diyen, ‘Turbo motoru ateşleyeyim mi?’ diye soran araba Kara Şimşek’i hatırlıyormusunuz?

BMW’nin Ar-Ge müdürü Klaus Draeger, buna benzer fütürist bir arabanın çok yakında yollara çıkmak üzere olduğu haberini verdi.

“Şimdiden pek çok araba, yolcuların ve sürücülerin can güvenliğini korumak üzere bilgisayar sistemlerine bağlanmış durumda. Ama bugüne kadar bu türden arabalar hep veri topluyor yani sürücüyle diyaloğa girmiyorlardı” diyor Draeger. BMW’nin Cenova Motor Show’da sergilenmekte olan ‘Connected Drive’ teknolojisi bu durumu değiştirecek. Yeni sistem sürücü kalp krizi geçirdiğinde devreye girecek olan otomatik pilot gibi elliye yakın farklı fonsksiyon içeriyor.


Ayrıca, evdeki bilgisayarla arabanın ses ve görüntü sistemleri arasında kablosuz bağlantı gibi daha az hayati teknolojiler de bu donanımlar arasında. Sistem, sürücünün facebook mesajları ve maillerini yükses sesle okuyabilecek yeteneğe de sahip olacak. Geleceğin süper arabaları trafiğin durumuna göre alternatif rotalar üretebilecek ve yol durumuyla ilgili gerekli bilgileri trafikteki diğer arabalardan alabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail