Translate

İzleyiciler

21 Mart 2011 Pazartesi

Hiç kullanmadığımız 6 araç; İndirin!

Hiç kullanmadığımız 6 önemli PC aracı!

Bir antivirüs kadar önemli olan bu 6 PC yazılımını birçoğumuz hiç kullanmıyor! İşte o araçlar...


Bilgisayar sahibi olan ve internete bağlanan hemen hemen herkes güvenlik risklerinden haberdar. Birçok kişi zararlılardan çekiniyor ve sanırız antivirüs (veya bir güvenlik yazılımı) yüklü olmayan bilgisayarların sayısı oldukça azdır.

Ancak bazı araçlar var ki sağlam ve güvenli bir sisteme sahip olmak için vazgeçilmez nitelikteler; ancak birçoğumuz bu araçları kullanmıyor. Eğer bunların hangi yazılımlar olduğunu tahmin edemiyorsanız, yazımıza bir göz gezdirmenizi tavsiye ediyoruz. Bu araçlar sayesinde bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilir, güvenlik seviyenizi ve kararlılığı artırabilirsiniz.

Yedekleme yazılımı
Yedekleme programları, kimsenin bilmediği gizli araçlar değiller, ancak birçok kullanıcı verilerini kaybetmekten ya çekinmiyor ya da bununla uğraşmak istemiyor.
Yerel yedeklemeler için FBackup'ı, çevrim içi yedekleriniz için ise Mozy'yi (ücretsiz, 2GB) önerebiliriz.


Parola yöneticisi
Farklı hesaplar için kullandığımız farklı şifrelerin tümünü hatırda tutmak zor olabilir. Bir parola yöneticisi kullanarak parolanızı unutma derdinden kurtulabilir, karmaşık ve güvenli parolalar kullanabilirsiniz.
Parolalarınızı yerel olarak KeePass ile depolayabilirsiniz. Çevrim içi, platformlar arası destek sağlayan LastPass ise gittiğiniz her yerden parolalarınıza erişebilmenizi sağlıyor.

Yazılım ve Sürücü güncelleme araçları

Birçok program güvenlik güncellemelerini otomatik olarak yüklese de, birçoğu kullanıcı güncelleyene dek hiçbir şey yapmıyor.
Bu tür araçların tercih edilmemesinin nedeni, hiçbir aracın tüm yazılım ve donanımları tamamen kapsamaması olabilir. Ancak yine de bunu elle yapmaktan kolay hale getiren araçlar var. Device Doctor ile sürücü güncellemelerini, Update Notifier ile yazılım güncellemelerini bulabilirsiniz.


Uninstaller
Hepimiz zaman zaman bir yazılımı test etmek için yüklüyoruz ve bir daha hiç kullanmıyoruz. Ancak bu yazılım diskte sadece yer kaplamakla kalmıyor, Windows'la başlayıp sinirlerimizi de bozabiliyor.
Windows, bir program kaldırıcı (uninstaller) ile geliyor. Ancak bu işe özel programlar çok daha iyiler. Revo Uninstaller ve iObit Uninstaller, bu işi iyi yapan programlardan.

Disk birleştirici

Hangi dosya sistemine sahip olursanız olun, diskiniz doldukça dosyaların parçalanma ihtimali artacaktır ve bu sabit diskinizi yavaşlatacaktır. Defraggler veya Auslogics Disk Defrag gibi bir program ile sabit diskinizi hızlandırabilirsiniz.

Sistem bakımı yazılımı

Sistem bakım yazılımları geçici ve çöp dosyaları siler, sisteminizi temizler ve hızlandırır. Birçok bakım yazılımı bir program kaldırma aracı, disk birleştirici ve zararlı koruması da sunar.
Sistem bakımı yazılımı olarak size Glary Utilities'i ve CCleaner'ı önerebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail