Translate

İzleyiciler

22 Mart 2011 Salı

Excel 2007′de Varsayılan Yazıtipi’nin Değiştirilmesi

Office 2007 uygulamarı içerisinde varsayılan olarak Windows Vista ile tanıştığımız güzel bir yazı tipi olan Calibri gelmektedir. Excel 2007 uygulamamızı çalıştırdığımızda da varsayılan olarak bu yazı tipi seçili olmakla birlikte yazdığımız bütün yazılar bu tipte olacaktır.
Eğer ki üzerinde çalıştığımız dökümanlar içerisindeki yazıtipleri farklı bir formatta olması gerekiyorsa ve siz her yeni döküman oluşturduğunuzda bu yazı tipini değiştirmekten bıktıysanız, Excel 2007 içerisinde yapacağınız küçük bir ayar ile varsayılan yazı tipinizi değiştirebilirsiniz.
Gerekli ayarlamayı yapmak için;

1. Öncelikle Excel 2007 uygulamamızı çalıştırıyoruz ve sol üst tarafta bulunan Office Butonumuza tıklıyoruz. Açılan seçeneklerin içinden Excel Options‘a giriyoruz.

2. Açılan pencerede sol taraftaki seçeneklerden Popular‘a tıklıyoruz ve sağ tarafta listelenen özellikler içerisinden Use This Font kısmından kullanmak istediğimiz yazı tipini ve büyüklüğünü seçerek pencerelerimizi onaylayarak kapatıyoruz.
Artık oluşturacağınız yeni Excel dökümanlarınızda varsayılan yazı tipiniz sizin seçmiş olduğunuz font olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail